Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Жена, посветена на благотворителността, си търси работа

Автор: Милостив | 06.03.2018

Жена, посветена на благотворителността, си търси работа Анета Тодорова е млада майка на едно дете. По образование е политолог. Но едва след завършването на образованието си тя разбира, че да практикуваш професията си в България не така постижимо, както да завършиш самата специалност политология.

След като се отказва да бъде политолог, тя решава да бъде полезна на обществото си с хуманна и почтена дейност – именно благотворителността и подпомагането на ближния. В обхвата на благотворителността влизат няколко социални центъра в Монтана, няколко бедни семейства, включително и двете жени (Светла и Албена, майка и дъщеря студентки); както и на 85-годишна жена от района, Междувременно обаче тя временно е изпратена по програма като училищен психолог в местно училище в помощ на учениците и взаимоотношенията им с близките и техните околни. Преди време се случва да намери портмоне с пари в църквата в Монтана, което бива върнато на собственика му.

Благотворителната й дейност е свързана с участието й в различни интернет групи за благотворителност и подпомагане за хора. Включва се като доброволец в инициативи на БЧК и в Тайм Хироус. Помагала е на кризисния център в Монтана, на една детска градина; също и на засегнати от пожара семейства в ромския квартал Филиповци. Освен подпомагане в акции Анита не забравя, че и самото посещение на хората в нужда, разговорът с тях, съчувствието към страданието им е не по-малко важно от това просто да им се дава хляб и облекло. Затова тя посещава и различни домове за деца и стари хора.

И макар да води успешна благотворителна самостоятелна и екипна дейност в подпомагане на ближните, самата Анета е безработна, т.е нейната дейност не е заплатена. Жената има голямо желание да продължи развитието си в областта на психологията и грижата за ближния, където е натрупала полезен опит, – било като училищен психолог, било на друга позиция в тази сфера в Североизточния край на родината, където живее тя. Който може да помогне на Анета да си намери работа като психолог или от тази сфера, може да се обърне към нея на – 0879846876.

Източник:
Снимка: Милостив

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova