Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Юлия Стоянова от Сливен: Надявам се много на помощта на хората! Разполагаме с малко време, за да съберем пари за лечение на съпруга ми!

07.02.2023

Юлия Стоянова от Сливен: Надявам се много на помощта на хората! Разполагаме с малко време, за да съберем пари за лечение на съпруга ми!Във всеки дом гори по един „пожар“. Понякога в живота си изправен пред такива страдания и предизвикателства, че „пожарите“ могат да са два, че и повече, защото никой от нас не е застрахован, не знае какво носи у себе си, нито неговите близки биха могли да подозират. Юлия Стоянова от Сливен е един от тези примери. Преди 15 години загубва брат си. Твърде млад загива при катастрофа. Тогава до нея застава съпругът и Стоян Стоянов от Сливен. Той е нейната упора. От истинската им любов се раждат две великолепни момчета, които са съответно на 14 и 12 години. Учат в Спортното училище „Димитър Рохов“ в Сливен. Състезатели в „Биоком Джудо Сливен“. Носят на родителите си медал след медал, като по-малкият през 2022 година става вицешампион на Републиканско първенство. Майката е козметик, а бащата работи в охранителна фирма. Живеят в сливенския квартал “Клуцохор“. След 5 януари 2023 година, когато отбелязват 15-ата си годишнина от сватбата, на следващия ден получават тревожната информация, че Стоян, който е едва на 42 години, е сериозно болен и с тежка диагноза. Всъщност тревогата в дома им се появява още през 2022 г. Наш репортер се свърза с Юлия, която разказа как е започнало всичко. Какво трябва според Юлия да се направи и как една жена няма право да се отпуска в името на това да спаси мъжа си, съхрани семейството си и търси изход и решение. Тази статия е за битка срещу рака, която продължава, а семейството разполага с едва 15 дни, за да събере необходимата сума от 30 000 евро.

Първото магнитнорезонансно изследване е направено в сливенска болница на Стоян Стоянов на 28 ноември 2022 г. със заключение на находка, насочваща за интрамускулна мекотъканноеквивалентна в средна и дистална трета на дясно бедро с компресационно-дислокационен синдром и обширен перифокален едем в мускулатурата-вероятен липоSa. Семейството се насочва към специализирано болнично заведение по ортопедия с отделение по костни тумори с посочен адрес в столицата.

Резултатът е от 23 декември 2022 г, когато излиза след патолого-хистологично изследване след направената биопсия на 14 декември. Стоян Стоянов е със злокачествен мезенхимен тумор със силно изразени миксоматозни промени и липса на ясна липоцитна диференциация. Диференциацията между липосарком и фибромиксосарком изисква имунохистохимично изследване. То е изпратено до семейството на 6 януари 2023 г. Туморът е с разнообразна хистологична структура, съставен от малки кръгли клетки с периваскуларна ориентация, източени клетки, образуващи снопчета и зони със значителен полиморфизъм. Открити са богатство на миксоматозни промени и малки некротични зони. Проведеното хистохимично изследване показва експресия на S-100 протеин в около 80 % от туморните клетки, CD-34 и SMA се позитивират изключително в съдовите стени; оцветяването с Ki-67 разкрива пролиферативен индекс до 30% в горещите зони. Диагнозата е високостепенен липосарком, комбиниран кръглоклетъчен, вретеновидноклетъчен и полиморфен вариант, 3-та по СЗО.

На 28 декември миналата година са били повикани от един от докторите, които в специализираното болнично заведение са извършили биопсията и са издали епикризата на пациента Стоян Стоянов. Лекарят им е заявил, че туморът в дадения случай не можел да бъде лекуван чрез химиотерапия и лъчетерапия и трябвало да се премахне оперативно. Оперативното премахване се извършвало само чрез ампутация на крака. Юлия Стоянова започва да разпитва за второ професионално мнение, включително и нейни приятели. Търсят клиники в чужбина-Израел, Германия,Турция. Чрез кореспонденска фирма ANADOLU и обясняват как чрез платформа да качи информацията от епикриза, изследвания, включително от дисковите устройства с резултати от рентгенография и други. На тази база тя получава отговор. Той е от професор д-р Харзем Йозгер, ортопед-онколог от болницата Аджибадем в град Истанбул в Турция, след като е направена консултация с доцент Мехмед Али Дивези. И двамата твърдят, че има шанс да бъде спасен десния крак, но настояват за преглед и допълнителни изследвания, за да се направи план за лечение. Искат да се носят и патологичните блокчета, за да се изследват. По тяхно мнение не трябва да се губи повече ценно време. Бирсен Якут - кореспондентката за България организира пътуването до южната ни съседка. Първоначално са се подготвили с 3 700 евро, но всъщност след ядрено магнитен резонанс, компютърна томография на бял дроб, престой с всички изследвания, приложено лечение- три вливки химиотерапия и назначените лекарства, инжекции в гръбначния стълб, доплер, всичко им е струвало общо 12 000 евро. Проф. д-р Танер е лекарят, под чието предписание и наблюдение се извършва химиотерапията. Проф. д-р Енис Йозар е радиоонкологът, под чието наблюдение ще се провеждат лъчетерапиите. Той ги е консултирал, че ако не могат веднага, то след втората химиотерапия трябва да започнат с лъчетерапиите. Не са имали тази финансова възможност и се връщат в град Сливен. Терапиите се правят само през делничните дни. През целия престой трябва да се настанят на хотел, от който извозват пациента, защото ако го хоспитализират излиза по-скъпо. Престоят в болницата за 45 дни е 2475 евро. 25 работни дни са за лъчетерапия. Отделно отново компютърна томография, химиотерапия, изследвания, за да стане ясно докъде се е развил ракът. Преди операцията, която ще се извърши от професор Харзем Йозгер, ще се наложи да се провери първо има ли нужда от още лъче- или химиотерапии, как ще протече самата операция и ще бъдат ли сменени кръвоносни съдове, защото на същия крак има тромб. Дали тромбът ще бъде разбиван или не, как пациентът ще издържи терапиите, може да се предполага.

На този етап за изследвания, лечение и престой са нужни 30 000 евро (без операция)

До 6 февруари 2023 година най-късно семейство Стоянови трябва да са събрали необходимата сума, за да продължат лечението.

„Търся изход и се надявам хората да ме разберат като майка, съпруга и подадат ръка на Стоян, който е баща на децата ми, а в най-тежките ми моменти е бил до мен като истински човек!“, каза Юлия през сълзи.

Апелът и е всеки, който иска да им помогне и може финансово да ги подкрепи, нека го направи по следните начини:



Банка: ДСК

IBAN: BG41STSA93000024627361

BIC: STSABGSF

Титуляр: Стоян Димитров Стоянов



PayPal: stoian_ds@abv.bg


Revolut:


IBAN: LT103250096117289025

BIC: REVOLT21

Тел.: +359878346459


За повече информация може да ми пишете на лични или на тел:0878116428 - Юлия Стоянова(съпруга)



Александра Иванова

18.01.2023 г.

гр. Сливен

Източник: https://nabludatel.bg
Снимка: https://nabludatel.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova