Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Болна жена се нуждае от помощ, за да живее нормално!

Автор: Нова телевизия | 12.09.2019

Болна жена се нуждае от помощ, за да живее нормално!Жена от Айтос вече две години е прикована на инвалидна количка заради множествена склероза. Красимира Невенова е на 43 години и само допреди 2 години е била като всички нас - с работа, приятели и мечти.

Сега единствената й мечта е да може отново да проходи и да се чувства пълноценна жена, най-вече заради самата себе си. За това обаче е необходимо скъпоструващо лечение в клиника в Москва.

На 21-годишна възраст лекарите поставят на Невенова диагнозата множествена склероза. Всеки пристъп на заболяването бил свързан със световъртеж, изтръпване и слабост на краката и ръцете до степен, в която тя оставала неподвижна. Така след всяко обостряне на заболяването тя постепенно се инвалидизирала, но успявала да намери сили да се бори с трудностите. Преди 2 години била прикована в инвалидна количка.

„Като за начало се прибрах вкъщи при майка си. Наложи се да напусна работа и започнах да водя един затворен живот, предимно вкъщи. Контактите ми станаха ограничени”, казва Невенова.

Тя не спирала да търси медицинска помощ. Лекували я по утвърдения начин, но лекарствата не давали необходимия резултат. „Но след като съм преминала през всички възможни утвърдени лечения оттук натам не ми предстои нищо, не ми се предлага нищо и така, търсейки в интернет различна информация попаднах на тази клиника”, обяснява още тя.

Клиниката по хематология и клетъчна терапия е в Москва. Лекарите давали шанс на Красимира да стопира развитието на множествената склероза и дори да проходи.

Сумата, която обаче е необходима само за прегледа и лечението е 45 000 евро, а тя е непосилна за Красимира и майка й. „Наистина не е малка сумата, особено когато човек ги няма. Семейството ни всъщност е само аз и Краси. Тя е на една пенсия и аз съм на една пенсия”, казва майката на Красимира - Янка Невенова.

Възможността за консултация в клиниката в Москва е през ноември, но при условие, че процентът инвалидност не нарасне и че жената има сумата от 45 000 евро. До момента дарителската сметка на Красимира са събрани около 10 000 евро.

„Безкрайно съм благодарна на тези, които са помогнали за осъществяването на тази цел, а тези, които тепърва искат да помогнат - помогнете ми! Искам да водя нормален живот”
, казва Невенова.

Репортер: Цеца Алексова

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА

IBAN BG76UNCR70001519828943
УниКредитБулбанк
Красимира Валентинова Невенова

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova