Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем на талантливи студенти в неравностойно положение

Автор: Милостив | 17.08.2020Вярваме, че всички деца имат право на добро образование, което да им даде шанс за достоен живот. Основен критерий за това би трябвало да бъдат техните способности и желание да учат и се развиват, а не финансовото им и социално положение. По-надолу можете да видите инициалите, специалността и линк към мотивационните писма на всички участници в конкурса "Стипендия ''Добротворчество'' 2020/2021 - за младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование". Голяма част от младежите в неравностойно положение са загубили един или двамата си родители или имат ТЕЛК. На 10-ти октомври комисията ще оповести на кои младежи ще бъдат отпусната стипендия. Броя на стипендиантите зависи от сума, която е била дарена.

Дарители

Благодарение на сърцати дарители през изминалите пет години успяхме да раздадем стипендии за над 84 хиляди лева. Средсвата се набират изцяло от частни лица и фирми. Всеки дарител би могъл да се включи като преведе желана сума на банковата сметка на Сдружение Милостив, която е посочена по-долу, или, ако поема цялата стипендия на един или повече студенти, би могъл директно да преведе парите на сметка на младежа.

Организаторите работят като доброволци напълно безвъзмездно. Всички постъпили средства на сметката на сдружението за целите на стипендиите се използват единствено за тях, и не се удържат средства за административни такси или възнаграждения. Всеки дарител може да прочете мотивационните писма на участниците и да избере сам на кой младеж желае да помогне. При желание на дарителя, бихме могли да покажем документите, с които младежа доказва, че е приет да бъде студент и е в неравностойно положение. От следния адрес може да видите всички банкови транзакции - http://milostiv.org/donations

Ще се радваме ако имате възможност и желание да се включите и вие, за да можем заедно да помогнем на повече младежи да се образоват, да развиват талантите си и да изживеят по-пълноценно живота си, допринасяйки по този начин и за нашето общество.

Банкова сметка на Сдружение Милостив в ДСК
IBAN: BG42STSA93001527774166
BIC: STSABGSF
Основание: Стипендия

PayPal

Молим да отбележите "Стипендия" в описанието при банков превод или през PayPal (На втората страница при правене на дарение изберете опция "Description / Описание за дарението" и напишете "Стипендия"), за да знаем за коя инициатива да отидат средствата.

Мотивационни писма на участниците

1.    Лилиана (Българска Филология, СУ - София) - Искам да бъда достоен, добър и отзивчив човек, помагащ на хората в нужда (осигурен е дарител - Я.С.)
2.    Владимир (Българска фиология, СУ - София) - Да си учител е най-отговорната професия, защото от учителя тръгват всички други професии (осигурен е дарител - Н. и В.)
3.    Магдалена (Медицинска сестра, ТрУ - Стара Загора) - Моето желание е да помагам на хората (осигурен е дарител - Д.Т.)
4.    Стоян (Право, ВТУ - Великотърново) - Желая да съдействам каузата на хората с увреждания и децата в неравностойно положение да бъде защитена успешно в нашата страна (осигурен е дарител - Н. и В.)
5.    Волен (Информационни системи, СУ - София) - Искам да говоря за света, за малкия човек, за големия човек, за красивото, но и за несправедливото (осигурен е дарител - М.М.)
6.    Габриела (Фотография, НБУ - София) - Искам да говоря за света, за малкия човек, за големия човек, за красивото, но и за несправедливото  (осигурен е дарител)
7.    Илона (Медицина, МУ - Плевен) - Искам уверено да мога да застана на пътя на смъртта и да се боря за живота на пациентите си (осигурен е дарител - Д.Т.)
8.    Мария (Стенопис, НХА - София) - Изкуството може не само да доставя наслада на човешката душа, но и да дава израз на човешкото съзнание (осигурен е дарител - Н. и В.)
9.    Джесика (Психология, ПУ - Пловдив) - Нужно е да спрем за малко и да се замислим какво точно иска живота от нас, а ние какво искаме от него? (осигурен е дарител - Н. и В.)
10.    Йоанна (Медицина, МУ - София) - Искам да спасявам човешки животи и поне до колкото е възможно да направя света по-добър (осигурен е дарител - Н. и В.)
11.    Кристина (Логопедия, МУ - Варна) - Аз исках да работя нещо, което ще съчетава страстта и желанието ми да помагам и да уча хората (осигурен е дарител - В.Ц.)
12.    Йоанна (Логистика, ВВМУ - Варна) - Сега е времето, в което ще положа всички усилия и труд, за да придобия знания и умения (осигурен е дарител - Ingram Micro)
13.    Одри (Право, УНСС - София) - Бих искала да се реализирам в наказателното право и да навляза в системата на МВР (осигурен е дарител)
14.    Преслава (Туризъм, ИУ - Варна) - Обожавам да общувам, да помагам на хората, обожавам да пътувам, да изучавам културата на различни държави и страни (осигурен е дарител - Н. и В.)
15.    Живомир (Евроатлантическа и глобална сигурност, РУ - Русе) - Надявам да продължа да живея достойно и да се боря за мечтите си (осигурен е дарител - Ingram Micro)
16.    Силвестър (Педагогика и Музика, СУ - Враца) - Добротворчество - Силвестър: Мечтата ми е да се реализирам като музикален педагог в България (осигурен е дарител - Fantastic Services)
17.    Анета (Педагогика на обучението по изобр. изкуство, ВТУ - Великотърново) - За мен изкуството идва от сърцето, храни душата и въздейства на хората (осигурен е дарител - М.М.)
18.    Антон (Финанси, счетоводство и контрол, СУ - София) - Образованието е фундамент, който е в основата на успеха (осигурен е дарител)
19.    Ива (Математика и Икономика, АУ - Благоевград) - Математиката е моята голяма страст (осигурен е дарител)
20.    Стефани (Педагогика на обучението по бълг. език и англ. език, РУ - Русе) - Да останем и да помогнем България да има светло бъдеще (осигурен е дарител)
21.    Петя (Музикална педагогика, СУ - София) - Да си учител е призвание (осигурен е дарител)
22.    Яница (Софтуерни технологии и дизайн, ПУ - Пловдив) - Невероятно е чувството да създадеш нещо от нулата (осигурен е дарител - Ingram Micro)
23.    Евелина (Неформално образование, СУ - София) - Израснала съм в институции, а грижи и любов съм получавала от чужди хора (осигурен е дарител - Д.Г.)
24.    Ива (Начална училищна педагогика, ВТУ - Великотърново) - Първият учител е един от най-важните хора в света на малчуганите (осигурен е дарител - Fantastic Services)
25.    Веселин (Софтуерно инжинерство, ПУ - Пловдив) - Записах мечтаната специалност "Софтуерно инженерство" (осигурен е дарител)
26.    Пламен (Денталната медцина, МУ - Пловдив) - Искам да създам организация, която да провежда безплатно лечение за хора в неравностойно положение (осигурен е дарител - Ingram Micro)
27.    Тихомир (Индустриална безопасност, ХТМУ - София) - Родителите ми са ме възпитали така, че винаги да помагам на нуждаещите се (осигурен е дарител - Ingram Micro)
28.    Вероника (Предучилищна и начална училищна педагогика, СУ - София) - Искам професията ми да е мисия, а не просто работа (осигурен е дарител - Ingram Micro)
29.    Ренета (Педагогика на обучението по природни науки, ШУ - Шумен) - Обичам децата и ще бъда много добър учител (осигурен е дарител - Ingram Micro)
30.    Вяра (Специална педагогика, ПУ - Пловдив) - Хората с увреждания трябва да бъдат насърчавани да не се предават (осигурен дарител - служители на Mondelez Bulgaria)
31.    Ирина ("Математика, Информатика и ИТ", ПУ - Пловдив) - С труд, упоритост, вяра и постоянство можем да подобрим и съхраним родината си (осигурен е дарител)
32.    Николай (Мехатроника, ТУ - София) - Мехатрониката, физиката и дебатирането силно ме увличат (осигурен е дарител - Ц.А.
33.    Румяна (Информатика и софтуерни науки, ТУ - София) - Математиката изгради логичното ми мислене (осигурен е дарител)
34.    Елизабет (Португалската Филология, СУ - София) - Желая да се занимавам с преводаческа дейност и по този начин да съм полезна някому (осигурен е дарител - M. SZ.)
35.    Александра (Фармация, МУ - София) - Ще помагам на хората, като им осигуря нужните лекарства и ги консултирам по отношение на правилната им употреба (осигурен е дарител - Ingram Micro)
36.    Анита (Счетоводство и контрол, ВТУ - Великотърново) - Очаквам много да науча, да разширя кръгозора си и един ден да стана част от дарителите (кандидатства на 10ти септември) (осигурен е дарител)
37.    Моник (Стопанско управление, ВТУ - Великотърново) - Винаги съм мечтала да развивам собствен бизнес и да работя в сферата на икономиката (получихме нандидатурата в началото на октомври)


Снимка: pexels.com

Търси

Категории

 1. Всички
 2. Добри примери
 3. Материали от конкурс за есе, посветен на милостинята и дяконията
 4. Беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата
 5. Дарителството в България от 1878 до 1951 година
 6. Милосърдие и християнство
 7. Конкурс "Добротворчество" 2015, категория Студенти
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. Как да получа помощи?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. Конкурс "Добротворчество" 2018
 13. Конкурс "Добротворчество" 2019
 14. COVID-19
 15. Конкурс "Добротворчество" 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022

Тип

 1. Всички
 2. Препоръчани
 3. Видео

Статии и видео


Текущи инициативи
Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova