Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас Международен младежки конкурс "Вдъхновяващи фотографии за даряване на болници и домове"Организатори: Сдружение Милостив

Период: 1 юни 2018 г. - 15 август 2018 г.

Медийна подкрепа: БНР, Програма Хоризонт (28.07.17, 21.04.2015, 21.04.2015, 03.03.2015, 01.01.2015), Радио София, Информационна агенция ФОКУС, Културни новини, actualno.com, wishbox.org, teacher.bg

Описание:
Сдружение Милостив кани всички любители и професионални фотографи да ни изпратят свои вдъхновяващи и повдигащи духа снимки. Може да заснемете всичко, което намирате за красиво, което вдъхва надежда, в което се вижда проява на доброта или силен човешки дух като пейзажи, портрети, градски сцени или детайли. Ние ще принтираме и рамкираме най-добрите снимки и ще ги предоставим безвъзмездно за постоянни изложби в домове за стари хора и болници. Вярваме, че тези места не бива да са потискащи. Също така вярваме, че вдъхновяващите фотографски образи помагат на болните и възрастни хора да се почувстват по-добре и да намерят сили да се възстановят и да поддържат вярата си в доброто и красотата. Конкурсът се организира като част от традиционната инциатива на Милостив - "Добротворчество" 2018.

Награди

Най-добрите снимки ще бъдат принтирани от нас, рамкирани и предоставени за постоянни изложби в домове за стари хора и болници из цялата страна. Някои от най-добрите фотографа ще могат да участват в проекта „Талантливите деца на България“ (за повече информация виж тук) и да направят снимки, които ще бъдат изложени в галерията на открито пред Народния театър „Иван Вазов“ през пролетта на 2019 г.

Правила за участие

Кой може да участва?
Всички фотографи, любители и професионалисти, на възраст между 14 и 40 г.

Как да участвам?
Изпратете ни до 5 свои снимки (с препоръчителна основа 2000 пиксела, 300 dpi, RGB) на имейл art.dobrotvorchestvo@gmail.com
Сдружение Милостив има право да използва снимките с цел популяризиране на инициативи на организацията. С кандидатсването си в конкурса Вие декларирате, че изпратените от Вас фотографии са заснети единствено от Вас и не нарушават каквито и да са авторски права, права на личността, или права върху интелектуална собственост на друго лице или организация.

До кога да изпратя снимките си?
До 15ти август 2018 г.

Оценяване

Комисия

Георги Димитров
Георги Димитров е асистент в катедра „Приложни изкуства“ на АМТИИ – Пловдив. Привлечен от фотографията, с годините тя става негова професия, в която има възможност да комбинира графичен дизайн, фотография и типография. Участва в различни проекти, както и в изложби с международен и местен характер.

Соня Станкова
Соня Станкова е един от най-утвърдените фотографи в България, която се отличава с характерен артистичен стил. В началото на професионалното си развитие работи като студиен фотограф, участва в редица фотографски проекти и рекламни кампании. В творчеството си преминава през различни етапи, като за всеки проект използва индивидуален подход и техники на изпълнение. Участва в почти всички значими форуми в страната, както и в международни събития и изложби.

Таня Върбева
Таня Върбева е преподавател по фотография в Академия за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство. В творческата си дейност съчетава съвременни фотографски техники с алтернативни фото процеси. Участва активно в културния календар на град Пловдив.

Критерии


Снимка - Милостив

Резултати:

Получихме 494 изображения от над 20 различни държави. Всички те могат да се видят от следния Facebook албум - Photo competition for hospitals and retirement homes

Тричленната комисия класира снимки на следните фотографи на първите три места:
I-во място - Сувро Пол от Бангладеш
II-ро място - Минко Чернев от България
III-то място - Павел Зигмунт от Полша

Победител на наградата на публиката е Ланз Кастанеда от Филипините с 1100 Фейсбук харесвания.

По-надолу може да видите отличилите се фотографии. Честито на победителите и благодарим на всички 112 фотографи за страхотните снимки, които ни изпратиха. Благодарим сърдечно и на тримата членове на комисията, които безвъзмедно оцениха участниците.

Част от дарените фотографии на болници и домове за стари хора може да видите от следния адрес - Албум във Фейсбук


I-во място - Сувро Пол


II-ро място - Минко Чернев


III-то място - Павел Зигмунт


Награда на публиката - Ланз Кастанеда

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova