Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Патриарх Неофит зарадва с подаръци деца, лишени от родителски грижи

31.12.2013

Патриарх Неофит зарадва с подаръци деца, лишени от родителски грижиВ навечерието на Рождество Христово Негово Светейшество Българският патриарх Неофит зарадва с подаръци децата от ДДЛРГ „Св. Иван Рилски” в с. Брестовица, община Борово, област Русе. Малчуганите получиха плазмен телевизор и лакомства от предстоятеля на БПЦ. Негово Светейшество не е афиширал направеното дарение, но за него разказаха на ruseinfo.net от управата на дома за деца, лишени от родителски грижи.

Познанството на малчуганите с Българския патриарх датира от дълги години, когато той, като Русенски митрополит, обгрижва дом „Св. Иван Рилски”. Той е кръщавал някои от малчуганите, присъствал е на абитуриентски балове на завършващите осмокласници, живеещи в дома в с. Брестовица. Това приятелство продължава и след като Русенският митрополит става Български патриарх. Ръководството на ДДЛРГ „Св. Иван Рилски” в с. Брестовица се радва, че Патриарх Неофит, макар и вече в София, не ги забравя и от дома се надяват на по-нататъшна подкрепа и сътрудничество в името и благополучието на децата в неравностойно положение.

Работещите в домовете за деца, лишени от родителска грижа, ежедневно се сблъскват с тъгата, проблемите и самотата на своите питомци. Освен от храна, дрехи и подслон децата се нуждаят от внимание, любов и подкрепа, затова от ръководството на „Св. Иван Рилски” благодарят за всяка приятелски протегната ръка и всяка навременно оказана помощ.

Източник: http://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova