Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Двама младежи се впускат в SOS Балкански велосипеден тур 2014

13.03.2014

Двама младежи се впускат в SOS Балкански велосипеден тур 2014Запознайте се с Даниел и Люпчо. Те ще се впуснат в 15-дневен тур от 1700 км през шест балкански страни. И ще го направят с велосипеди. Целта им е да привлекат общественото внимание към SOS Детските селища, където и двамата са отраснали.

Люпчо е от Македония, а Даниел - от България. Двамата се срещнали на футболен турнир през 2005 г. и внезапно възникналото им приятелство продължава и до днес. Бидейки силни атлети, Люпчо и Даниел виждат в това усилие тяхната възможност да се отплатят за шанса да пораснат в пълен с обич дом.

Люпчо и Даниел потеглят на 2-ри април и ще приключат велосипедната обиколка на 16-и април 2014 г.

За Даниел
Даниел Миленов е на 23 години от Пловдив, България. Настанен е в SOS Детско селище Трявна, когато е бил на 3 г. „Детството ми беше удивително, просто перфектно. Бях доста палав и не пропусках възможност за игра или беля“, признава той.

Напътстван и подкрепян от неговата SOS майка Севда, Даниел порасна като уверен и силен млад мъж, който днес работи усилено и гради кариера в продажбите.

„Днес съм човекът, който съм, благодарение на моята мама Севда. Считам нея за своята истинска майка. Нейната любов, грижа и постоянна подкрепа, както и ценностите, в които ме възпита, ме правят всъщност силен човек“, казва той.

Даниел е опитен колоездач с богат опит. Миналата година той направи с велосипед прехода от София до SOS Детско селище Скопие и редовно изминава дълги разстояния с велосипед. Той тренира усилено за балканската обиколка, която както казва той: “означава много за мен”! “Искам всички да знаят какво SOS детски селища дават на децата в нужда!”

За Люпчо
21-годишният Люпчо Кръстев е приет в SOS Детско селище Македония на шестгодишна възраст. “В SOS Детски селища получих ново семейство, братя и сестри, много любов и топлина. Преди това живях в приют, където не получавах нищо друго освен малтретиране. Едва в SOS Детски селища се научих да бъда дете. Сега знам много добре какви са правата на детето. Като погледна назад, мога да кажа, че за мен те станаха реалност едва след като дойдох в SOS Детски селища”, казва той.

В момента Люпчо учи и работи. Усилено преследва своята страст към пеенето, като се надява един ден то да му стане професия.

Люпчо тренира и кара колело всеки ден в подготовка за балканската велосипедна обиколка. Той казва, че очаква с нетърпение предизвикателството, но най-вече “срещата с децата от SOS детски селища и да покаже на обществеността, че SOS детски селища са място, където всички ние намерихме нашия дом и семейство”.

Подкрепете тази прекрасна инициатива. Станете техни спонсори.

Източник: http://novanews.bg
Снимка: novanews.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova