Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Кампанията „Оцвети ми лято“ се нуждае от вашата подкрепа

03.07.2014

Кампанията „Оцвети ми лято“ се нуждае от вашата подкрепа„Оцвети ми лято” е благотворителна кампания за набиране на средства за провеждането на Училище по изкуства за деца, лишени от родителски грижи. Участници в него са децата от ДДЛРГ “Христо Райков”, Габрово.

Училището ще се проведе в периода от 14 до 31 юли 2014 г. в почивна база „Соколски манастир”, Габрово. Това ще е седмият поред лагер по изкуствата за децата от този дом, но средства за тазгодишната инициативата все още се набират. Вие може да съдействате и да дарите радост.

Доброволците от организационния екип споделят, че основната им мотивация за възникването на Летните училища по изкуствата е, че усилията за подпомагане на деца в риск са насочени основно към материалното им подпомагане, като почти липсват проекти, стимулиращи духовните ценности у малките.

Според тях заниманията с изкуство формират по-богата култура, изграждат ценностна система и развиват творческото мислене. Целта на инициативата „Летни училища по изкуствата“ е да подпомогне по-лесната адаптация на децата като пълноценни личности към обществото.

В изданията на лятното училище се провеждат работилници, уроци и обучения в областта на изобразителното и приложното изкуство, театъра, музиката, цирковото изкуство, фолклора. Децата от дома са актьори, художници, сценографи, скулптори, танцьори, певци и музиканти.

И организаторите, и преподавателите даряват безвъзмездно труда и знанията си. Средствата са само за нощувките и храната на децата. Повече информация за летния лагер за деца, лишени от родителски грижи, за екипа и за идеята му, може да намерите тук.

Ако искате да подкрепите благородната инициатива, можете да изпратите финансова помощ по сметка: Сдружение „МЕДИУМ – лаборатория за култура и образование“ (Сдружение МЕДИУМ): ProCredit Bank,
BIC: PRCBBGSF,
IBAN: BG43PRCB92301043774716.

Източник: http://www.pravoslavie.bg
Снимка: pravoslavie.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova