Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Спасиха загиваща в гората бременна бежанка, бродела в дъжда с дни

12.12.2014

Спасиха загиваща в гората бременна бежанка, бродела в дъжда с дниИзтощена от студ и глад сирийска бежанка в напреднала бременност беше спасена в Бургаската болница. Жената е докарана направо от граничната бразда. Тя е била с контракции, с опасност от преждевременно раждане. Четири дни и нощи 24-годишната Бариван Хасан е скитала в гората, в дъжд и студ. Приета е в болницата мокра до кости, само с дрехите на гърба си. Заедно с нея границата пресякъл съпругът й, трите им малки деца и още 15 бежанци.

„Жената е недохранена и отпаднала, но сега опасност за нея и бебето няма. Правим всичко, за да се чувства добре. Призовавам „Гранична полиция" и Агенцията за бежанците - тя да бъде настанена в Бургас, за да е близо до болницата, тъй като рискът за нея остава", каза началникът на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев. „Най-малкото, с което можем да съдействаме на тези хора, е топлота и човешко отношение. Нека само за миг си представим, че и ние можем да изпаднем в същото положение", добави д-р Душепеев.

Съдбата на Бариван Хасан трогнала до сълзи екипа на цялото Родилно отделение. Работещите в него са й донесли дрехи, храна, вещи от първа необходимост. „Благодаря! За пръв път от много месеци се чувствам добре и не се страхувам за живота си", сподели Бариван.
Семейството й побягнало от Сирия заради разрушителните бомбардировки. Първо стигнали до Турция, а от Истанбул за България тръгнали пеша. Четири дни и нощи групата вървяла през гората. „Постоянно валеше дъжд. Бяхме мокри до кости, в постоянен страх. Не го пожелавам на никого", разказа Бариван. Единственото, което иска сега, е да чува гласа на децата си по телефона, за да знае, че са живи и са добре.

Съпругът й Ханиф и трите им деца са настанени в Малко Търново. Семейството няма нищо - влезли са у нас само с дрехите на гърба си. Не знаят и как ще посрещнат бъдещото бебе, но вярват, че тук ще ги приемат добре и ще им помогнат. Трите им деца са момичета на 7 и на 2 години и половина, и момче на 6 години. Те имат най-голяма нужда от топли обувки.

Желаещите да помогнат на Бариван с дрехи и обувки за децата, както и с вещи за нея и съпруга й, могат да се обадят на тел. 056 81 29 85 (фондация „Ел Масри").

Източник: http://www.dariknews.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova