Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Протойерей Николай Георгиев търси доброволци за духовна работа със затворници

17.04.2015

Протойерей Николай Георгиев търси доброволци за духовна работа със затворници"Станете спътници на лишени от свобода по пътя им към духовното" е призивът на инициативата "Пътешествието на затворника" към доброволците, които ще участват в нея. Протойерей Николай Георгиев, свещеник от Софийска епархия, създател и председател на Дружеството за религиозна и обществена подкрепа на лишените от свобода, пояснява, че в работата си през годините със затворниците използва Евангелието от Марк, защото е най-краткото и най-точно и ясно в него се описва кой е Христос и защо е дошъл на този свят.

Целта ни е не религиозно, а исторически да минат текстовете на Евангелието от Марк. Нашата амбиция е, в рамките на две години и половина, четири хиляди затворници в България да минат тази програма в България...Тогава проповедта на свещениците в затвора ще бъде по-силна, по-реална...Не е висока ефективността на нашите свещеници в затвора, те са там на половин щат...Държа на доброволното участие на лишените от свобода. Ние ги каним с малки покани с призива "Елате да научите историята на един затворник като вас".Затворниците, в част от събитията в Евангелието, ще намерят и част от себе си...Затворът е най-големият провал на личността! За нас, обществото, това е най-големият провал в цялата житейска сфера! Ние се оказваме абсолютно неспособни да изцерим някого, който е заразен от грях!...Нямаме доброволци, това е феномен с обратен знак! Искаме да започнем с доброволци в пет града в България, за участие записваме в нашия сайт, на нашето общество за помирително правосъдие. Доброволците ще преминат през обучение, през проверка дали могат да влизат в затвор. Най-важното - не искаме никой да се притеснява, най-добре би било ако са религиозни.

За записване - http://pfbulgaria.org/the-prisoners-journey/

Източник: http://bnr.bg
Снимка: http://bnr.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova