Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Да подкрепим затворници да се променят и да придобият вяра, надежда и любов

26.06.2015

Да подкрепим затворници да се променят и да придобият вяра, надежда и любов„В тъмница бях и Ме споходихте... доколкото сте сторили това на едного от тия Мои най-малки братя, Мене сте го сторили.“ (Мат. 25:36, 40)

Независимата обществена организация "ДРУЖЕСТВО ЗА РЕЛИГИОЗНА И ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА НА ЛИШЕНИТЕ ОТ СВОБОДА" (ДРОПЛС) - част от международната асоциация „Prison Fellowship International“ призовава православните християни да се включат в благовестието в затвора, като станат доброволци на Дружеството по програмата "Пътешествието на затворника".

Програмата е посветена на разпространението на благовестието за Спасителя. В сърцевината й е курсът върху Евангелието от Марк, който запознава лишените от свобода с Иисус Христос – невинния Затворник - преследван, арестуван, съден и осъден на смърт. Целта на курса е участниците в него да добият базово познание (според евангелския текст) за това кой е Иисус Христос, защо е дошъл на този свят и какво е значението на Неговото идване за всеки човек.

Доброволците имат възможността да помогнат, преподавайки знание отвъд престъплението и наказанието, за да се постигне осъзната промяна в отношението на закононарушителите към предишното им престъпно поведение, както и към настоящия им живот в затвора (за някои присъдите са доживотни) или към бъдещия им живот извън неговите стени. Положителна промяна може да се постигне и в обществото - към настоящите и бившите затворници, за да има възстановяване на взаимоотношенията, повредени поради престъплението.

Курсът върху Евангелието от Марк се състои от 8 урока, провеждани от двама доброволци на Дружеството с малка група от 10 затворници. С използването на доказано ефективни методи на улеснено обучение и самообучение се постига “Евангелието да разкрие Евангелието”, като по пътя на самостоятелната работа с евангелския текст затворниците осъзнават вредата от престъплението, връзката между покаянието и прошката и важността на помирението. Изискванията към доброволците са да преминат еднодневно обучение и да могат да посетят затвора 8 пъти в осем последователни седмици, за да проведат самия курс заедно с колега доброволец/доброволка. Не е задължително доброволците да имат богословско образование и няма ограничения за тяхната възраст и пол.

Проектът стартира през април 2015 г. и продължава 3 години. Проведени са 3 обучения на доброволци в София (в Софийска св. митрополия) и по едно във Враца и Стара Загора. Следващото обучение на доброволци ще се проведе на 4 юли 2015 г., като желаещите да се включат като доброволци трябва да се запишат на сайта на ДРОПЛС http://pfbulgaria.org/the-prisoners-journey/, където има специална форма за записване.

Нека помогнем на затворниците да се срещнат с Бога и да намерят пътя към православния духовник, служащ в техния затвор, за да имат правилно по-нататъшно духовно ръководство и подкрепа. Да помогнем на нашите братя, които са в беда, да ги подкрепим в желанието им да се променят, за да придобият истинска вяра, надежда и любов и да се преобразят - за нов живот и вечно спасение в Христа!

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova