Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Започнаха детските лагери в Кремиковския манастир

07.06.2019

Започнаха детските лагери в Кремиковския манастирНа 3 юни с празничен водосвет беше поставено началото на лагерното лято в Кремиковския манастир „Св. Георги“. Богослужението оглави Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, а в съслужение с него бяха иконом Серафим Янев, изпълняващ длъжността игумен на Кремиковския манастир, иконом Василий Топузлиев и свещ. Георги Младенов.

Православните лагери в Кремиковския манастир се провеждат с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

Първата лагерна смяна тази година започва с най-малките – деца от 5 до 7 години. След тях в лагерния живот ще се включат и учениците. Тази година темата на православните лагери е „Притчите Христови“.

На празничното начало на новия лагерен период присъстваха 48 деца от София, Банкя и с. Горна Малина, които са включени в първата група на манастирската инициатива.

След водосвета епископ Поликарп поздрави всички присъстващи и изрази радостта си от това събитие, което за шеста поредна година се организира в пределите на св. обител. Той благодари на ръководството на манастира и всички доброволци - учители и възпитатели, които създават условия децата да израстват във вярата, в православните ценности и в живот, близък до Христос.

Децата от първата лагерна смяна получиха подаръци от ръководството на епархията и пожелания за весели игри и много нови знания.

През последните години Кремиковския манастир се утвърди като подходящо място за православни лагери, където деца и ученици от Софийска епархия и от страната живеят заедно, участват в православното богослужение, запознават се с вероучението и живота в общност.

Успешното провеждане на лагерите се дължи на подкрепата на ръководството на Кремиковския манастир и Софийска митрополия, както и на всеотдайния и самоотвержен труд на учителките.

През последните години има лагерна смяна и за деца с увреждания и техните родители. Ръководителите на лагера са категорични, че престоят в манастира и заниманията там се отразяват много добре на децата и придружителите им.

Православните лагери в Кремиковския манастир тази година ще продължат до 1 септември.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova