Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Милостив и благотворителността в България - 2019

09.01.2020

Милостив и благотворителността в България - 2019Освен съдействието с апели, чрез които ние с вашата и помощта на други хора успяваме да спомогнем за събирането на търсената сума пари за лечение или операция на болни наши сънародници, помагаме на дарителите и да намерят достоверна информация за нуждаещи се от дребни материални вещи и предмети хора; случва се да бъдем ангажирани с опосредстването на това дарение от дарител към нуждаещ се човек.

Обикновено хората даряват непотребни вещи и предмети от бита и ежедневната си употреба, като дрехи и обувки; понякога кухненска посуда, кърпи и др. Предизвикателни са случаите, когато хората ни търсят да им помогнем със съдействие по транспортирането на предмети като холова гарнитура и по-големи електрически уреди. В зависимост от натовареността ни откликваме, а ако не сме в състояние да помогнем, пренасочваме дарителя към човека или семейството, което се нуждае от предлаганото дарение.

През изминалата 2019 г. станахме съпричастни на не малко дарения. Десетки бяха тези от вас, които предлагаха абитуриентски облекла и обувки за по бедни абитуриенти. Помогнахме на много дарители да намерят бедни хора, на които от сърце да подарят своите непотребни, но запазени дрехи и обувки, включително и няколко чувала нови (стар модел) вълнени одеяла. Съдействахме и с намирането на младо семейство в нужда, на което дарител да подари холова гарнитура в много добро състояние (диван и два фотьойла). Няколко бяха и даренията на телевизори и запазена компютърна техника за социални домове и в домове на бедни български семейства.

Предизвикателно бе осъществяването на идеята за дарение на картини в болниците с ободряващ мотив. Първо, организацията започна с конкурс за най-добри фотографии с участници от цял свят през 2018 г., в която имаше и парични възнаграждания за първите места, после, изпратените фотографии бяха събрани в албума „Photo competition for hospitals and retirement homes“ във Фейсбук страницата на Милостив. Оттам болниците, с които се свързахме, по свой избор посочваха по 20 фотографии, които ние изпринтихме и рамкирахме, след което им ги дарявахме.

Благодарим на всички вас, които ни направихте съпричастни на тази благородна кауза! Нека продължим да пазим и развиваме милосърдието в душите ни и да не бъдем безразлични към нашите ближни, които страдат и живеят с големи лишения. Призоваваме тези от вас, които имат неизползваеми и напълно запазени дрехи, маратонки и обувки, да ги даряват на по-бедните, които имат нужда от тях. Също и старите добре работещи битови електрически уреди, които са заменени с по-нови, да не се изхвърлят, а да се потърсят хора, които нямат такива или са им развалени, и да им се подарят.Защото по-добре е, ако имаме две дрехи, да дадем едната на ближния си, и ако имаме храна в излишък, да направим същото /Лк 3:11/.

Източник:
Снимка: Милостив

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova