Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Близо 1000 лева събраха дарители в полза на болния Стефан Николов – Чечо

13.07.2020

Близо 1000 лева събраха дарители в полза на болния Стефан Николов – ЧечоБлизо 1000 лева са постъпили по дарителската сметка на 60-годишния добричлия Стефан Иванов Николов, който е болен, трудно подвижен и живее в мизерни условия. Във фейсбук има създадена група „Помогни на Стефан“, която се администрира от Веско Стоянов – близък на болния мъж. Той първи алармира пред медиите преди седмица за тежкото състояние на нашия съгражданин.

Стефан Николов – Чечо е професионален готвач, добре познат в гилдията в Добрич. Преди време той бе съдружник и главен готвач в ресторант „Герана“. В момента Стефан е в инвалидна количка, без роднини, които да се грижат за него, с два инсулта и едва покрива елементарните си нужди с пенсия от 250 лева.

Къщата, в която живее, се нуждае от сериозен ремонт. В нея доскоро нямаше ток. Стоянов съобщи днес, че сметката от 500 лева към Енергото е платена и електрозахранването е възстановено. От вчерашния пороен дъжд обаче покривът, който е на дупки, отново е протекъл. Стоянов се надява да бъдат събрани средства за ремонт на покрива, като за това ще са нужни 10-15 хиляди лева. Следващата стъпка е да се направи пристройка с баня и тоалетна, каквито къщата няма. След това ще се търси и начин Стефан да се лекува.

Веско Стоянов благодари на всички дарители, с помощта на които в къщата вече има кабелна телевизия, GSM-комуникация, санитарно-хигиенни средства. Във фейсбук групата Стоянов прави пълен отчет на свършеното за Чечо.

Снежана Цанкова е социалният асистент на болния мъж. Ето какво написа тя в социалната мрежа: „Здравейте, в качеството си на личен асистент на Стефан искам да помоля хората,а които са съпричастни към неговия труден живот, да помогнат с каквото могат. Аз ще си позволя да изброя някои от нещата, от които има нужда – пералня, телевизор, готварска печка, широко легло и много още неща, от които има нужда един жив човек. Той не иска да са нови и ако някой има ненужни, но работещи уреди, ще помогнат поне малко да се улесни животът му. Предварително Ви благодаря от негово име!“

Източник: https://pronewsdobrich.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova