Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

В община Горна Оряховица осигуряват топъл обяд на близо 1000 пенсионери, бедни и болни

08.12.2022

В община Горна Оряховица осигуряват топъл обяд на близо 1000 пенсионери, бедни и болниЦелевите групи са хора и семейства без или с ниски доходи, възрастни семейства пенсионери и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи, не могат да се издържат с тях и не получават подкрепа от близките си. Подкрепа ще се предоставя и на хора, изпаднали в затруднено положение в резултат на природни бедствия, пандемии и др. форсмажорни обстоятелства, с оглед овладяване на възникнали извънредни ситуации в страната.

669 заявления от кандидати за потребители са постъпили в Общината към 30.11.2022 г. Дирекция „Социално подпомагане“ извърши проверка на всички подадени заявления и отрази принадлежността към целевите групи по програмата за 520 лица. Вече е създадена организация за доставка на приготвената храна до регистрирани по Закона за храните щандове в пенсионерските клубове по населените места. В Горна Оряховица пунктовете са три и се намират в клуба на инвалида, клуба на офицерите и сержантите от запаса и резерва и пенсионерски клуб „Железничар“ на гарата. Необходимо е одобрените потребители от Горна Оряховица да се обадят на телефон 0879 115 635, за да заявят в кой от трите пункта ще получават обяда си.

ЛЕЖАЩО БОЛНИ И ТРУДНОПОДВИЖНИ ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ С ТЕЛК ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ХРАНАТА В ДОМОВЕТЕ СИ. Топлият обяд ще се предоставя само в работни дни. В менюто ще има супа, основно ястие, хляб и веднъж в седмицата десерт. По проекта за топъл обяд Община Горна Оряховица има капацитет да предоставя храна на още 280 потребители. От януари 2023 г. ще бъде направен нов прием на документи, тъй като предстои да се вдигне прагът на бедност, който е определящ за допустимостта на потребителите. Тогава и част от неодобрените към момента потребители могат да попаднат сред одобрените.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova