Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Казанлъчанин предлага безплатен специализиран превоз на бала за абитуренти със специални потребности

15.05.2023

Казанлъчанин предлага безплатен специализиран превоз на бала за абитуренти със специални потребностиСобственик на линейки от Казанлък предлага безплатен превоз до бала за абитуренти със специални потребности, пише БНР - Стара Загора. В каузата си той не е сам, инициативата се осъществява и в Пловдив и във Варна.

Преди десетина дни в социалната мрежа се появи необичаен пост – специализиран медицински автомобил предлага напълно безплатно транспорт до бала за абитуриенти със специални потребности. За които придвижването е възможно единствено единствено с помощта на придружител или с количка.

Мотото на човека, който стои зад този пост, е че доброто се прави тихо и за него не е необходимо да се разказва. Все пак, този човек се съгласи да говори, най-вече заради това каузата, както той я нарича, да стигне до повече хора.

Името му е Иво Иванов, от Казанлък.

Измежду многото неща с които се занимава са две линейки, с които превозва пациенти при нужда. Но за предстоящите балове Иво е решил да предостави услугите и на двата автомобила безплатно за младежи, които могат да излязат извън дома си единствено с помощта на придружител или с количка. За да имат тези абитуриенти своята приказна вечер. И да отидат на бала.

Доброто, което иска да направи, Иво нарича кауза. В която не е сам – негови приятели във Варна и в Пловдив, които също имат специализирани автомобили за превоз на хора, са решили да направят същото – напълно безплатно да подарят възможността на трудноподвижни абитуриенти да изживеят приказната вечер на завършването им. Населеното място, където живее абитуриентът, не е от значение.

До 25 май, докогато траят баловете, Иво Иванов и неговият екип са готови да се отзоват на всяко повикване от страна на абитуриент със специални потребности или на неговите близки, за да направят възможно присъствието му на бала. Телефонът на добротвореца е 0895 82 11 61

Източник: https://www.kazanlak.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova