Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Геймъри дариха над 4400 лв. за нуждите на социалните центрове в Ловеч

20.01.2020

Геймъри дариха над 4400 лв. за нуждите на социалните центрове в ЛовечЕнтусиазирани геймъри дариха над 4400 лв. за нуждите на социалните центрове в Ловеч чрез 17 часа компютърни игри. Благотворителна кампания чрез стрийминг на игри се провежда от групата за трета поредна година, сега средствата бяха насочени към Община Ловеч.

По предложение на управителите на социалните услуги сумата беше изразходвана за закупуване на телевизори (3 бр.), перални (2 бр.), мултифункционални устройства (2 бр.), съдомиялна машина, прахосмукачка, спално бельо, спортни обувки и екипи за децата, игри и лакомства.

Закупените вещи и техника отидоха при децата и младежите от Центровете за настаняване от семеен тип в града: Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания "Здравец", Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания "Лале", Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания "Надежда" и Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания "Любов".

Идеята е на Константин Кънев, (33 г.), роден и живеещ в гр.София. Икономист по образование (мениджър финансов и инвестиционен контрол на голяма верига хотелски комплекси по Черноморието), той от дете в свободното си време обича да играе компютърни игри.

Към Ловеч го насочва негов приятел, Константин се свързва с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, която откликва на идеята и тя вече е реализирана.

Така 11 януари т.г. Константин и неговите приятели лично предоставиха дарението в Центровете в Ловеч.


Ето и неговият разказ:

„Към 2010-та започнах да излъчвам на живо в интернет как играя компютърни игри, а към 2013-та се присъединих към най-голямата платформа за споделяне на видеа в интернет - YouTube, там качвах записи на изиграните си игри. С годините придобих доста последователи, които ме следяха в моите приключения в света на игрите, смяха се, страхува се, плачеха и преживяваха всички истории заедно с мен. По този начин успях да създам една общност от хора, която към настоящия момент наброява над 150 000 човека. Фирмата, в която работя вече от почти 11 години, почива в дните между Коледа и Нова година. Тогава ми дойде на ум да се събираме с приятели в тези дни и да играем игри в доста по-продължително като период време, примерно 10-12-15 часа с естествено почивки между игрите. Така преди 8 години за първи път направихме Стрийм Маратон (предаване на живо излъчвано в интернет). С годините забелязахме, че интересът на хората към подобно нещо е голям и ми дойде идея да добавим една благотворителна кауза, за която хората да даряват. Така се роди и идеята за първия Благотворителен Новогодишен Стрийм маратон 2017. Смятам, че децата са нашето бъдеще и за това винаги съм предпочитал да подкрепиме някаква кауза свързана с деца. Първо подкрепихме Дом за деца в с. Гаврил Геново, област Монтана.

Исках да зная ясно до кого какви пари достигат, дали наистина се използват по предназначение и за какво точно. Затова се заехме ние лично ще закупим най-нужните неща за децата и да ги занесем. Всичко се заснема на видео, за да може хората да видят къде са отишли тяхните средства.

Вече трета поредната година правим това. Освен в с. Гаврил Геново, през 2018 година подкрепихме 3 дома за деца във Велико Търново, а през 2019-та се озовахме в 4 дома за деца в Ловеч. За да съберем малко над 4400 лв. за центровете в Ловеч играхме 17 часа компютърни игри, като правихме почивки между игрите. Хората ни гледаха и се забавляваха, а паралелно с това даряваха за нашата кауза.

Смятам, че човек трябва да бъде добър и да прави добро всеки ден. Не е задължително да се дава публичност, но е хубаво от време на време да се дава пример. Понякога е необходимо изключително малко усилие, за да направиш някой щастлив. Ние застъпваме каузата, че компютърните игри, играни в допустими като количество часове, могат да допринасят за правене на добро. За това и слагаме хаштага #ГеймингЗаДобро, за да накараме и други хора в света на компютърните игри да направят подобни кампании, тъй като има ли желание има и начин.

В края на 2019 година направих благотворителна кампания за събиране на средства за едно момче на 15 години, изпаднало в будна кома след тежка катастрофа. През 2018 година направих и благотворителен стрийм за едно момче, което пък след гмуркане и силен удар във врата му остава парализиран вече 6-та година и събира пари за операция, която да го изправи на крака.

Нашият екип прави всяка седмица предавания, свързани с компютърните игри и новини. Организираме и 4-5 събития годишно в различни градове, турнири, състезания и всякакви забавни програми, свързани изцяло с компютърните игри. По този начин споделяме емоцията от игрите на живо в компанията на нашите последователи.

Източник: https://www.lovech.bg
Снимка: https://www.lovech.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova