Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

170 нуждаещи се от община Мездра ще получават топъл обяд до края на годината

29.10.2020

170 нуждаещи се от община Мездра ще получават топъл обяд до края на годината170 уязвими лица от община Мездра ще получават топла храна по домовете си всеки работен ден до края на годината. 33-ма от потребителите на тази социална услуга са от гр. Мездра, а останалите 137 са от 16 съставни села на общината - Боденец, Брусен, Горна и Долна Кремена, Дърманци, Зверино, Злидол, Крета, Лик, Лютиброд, Лютидол, Моравица, Ослен Криводол, Ребърково, Руска Бела и Царевец. От пресслужбата на Общината уточняват, че целеви групи по програмата са лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина; уязвими лица, в т. ч. и възрастни над 65 г., без доходи и с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната, не са в състояние да си осигурят прехраната и лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

Топлият обяд включва супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично - десерт. Той се приготвя в реновираната кухня-майка в Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания - гр. Мездра и се доставя до домовете на потребителите. Координатор на проекта е общинският отдел „Образование, социални дейности и здравеопазване“.

От стартирането на програмата в началото на месец май до края на годината предоставянето на услугата ще продължи общо 167 работни дни. Средствата, отпуснати на Община Мездра за изпълнението на този вид социална дейност, са в размер на 82 331 лв.

За удължаване на срока на договора по Целевата програма "Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация" Община Мездра е сключила допълнително споразумение с Агенцията по заетостта. Програмата се финансира от държавния бюджет.

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova