Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Възрастна жена, останала без дом след имотна измама, се нуждае от помощ

26.05.2020

Възрастна жена, останала без дом след имотна измама, се нуждае от помощ Маргарита Драганова, за която преди време ви разказахме, че е останала без дом след измама с продажба на апартамента ѝ, отново е на улицата. Благодарение на помощта на добри хора, тя изкара зимата на топло. Днес обаче ежедневието й преминава изцяло под открито небе, заедно със своето „семейство” – кучетата Сара, Рекс и Малчо.

72-годишната жена спи на различни места. „Първото нещо, което правя сутрин, е да пия вода, после си мия очите. След това тръгвам с животните, за да видим какъв ще ни е късметът”, казва Маргарита. "Късмет" тя нарича кенчетата, които събира и връща, за да изкарва пари. „Добре, че и хората ми помагат с 1 лев, 2 лева, много рядко - 10, а най-рядко - 50”, добавя още жената.

Тя остава без дом, след като я измамили с продажбата на апартамента ѝ. Така започва „ходенето ѝ по мъката” и пълният обрат в нейната съдба.

„Предишният собственик, от когото купих имота в Мировяне, ми го заграби. Водих дела 7 години, спечелих ги, направи ми една постройка. На 18 декември 2017 г. дойдоха с фадроми и ми събориха стаичката”, обясни тогава в интервю за NOVA Маргарита.

Казва, че няма по-големи проблеми от здравословните и от това човек да е на улицата, вместо да има спокойни старини.

„Че съм немила-недрага на стари години - това ми е ужасният трън. Не го пожелавам и на най-големия си враг. На стари години, вместо да имаш спокойствие, една стая, един телевизор – ти си с проблеми. Най-спешно имам нужда, ако може, от стаичка”, споделя бездомната жена.

Вярва в хората и въпреки тежката си съдба, е готова да помогне на всеки. „Да кажа някоя хубава дума, да ги успокоя, да не се впрягат, да гледат по-ведро на живота, защото той е като шахматна дъска - местиш пионките според случая. Не е нужно да си гросмайстор, а да се досещаш на момента за актуалната ситуация”, смята Маргарита.

За хората от квартала жената се е превърнала в талисман на доброто. Именно затова те искат да ѝ се помогне, така че отново да има покрив над главата. Александра, която се свърза с екипа ни, не може да се примири с факта, че Маргарита е изпаднала толкова много, но сама не може да ѝ помогне.

„Не е нормално в 21 век нашите баби и дядовци да се разхождат немили-недраги по улиците. Тук, към когото и да се обърнете, ще ви каже, че тя е страхотен човек”, каза Александра.

Все пак Маргарита не губи вярата и надеждата, че спокойните старини, за които мечтае, ще ѝ се случат. „Докато дишам, се надявам. Щом си жив човек, все ще има изход. Господ действа чрез хората”, надява се тя.

За повече информация кметство Мировяне, ул. „Любимец” №1А. Телефон: (02)998 70 10, (02)998 70 11

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova