Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Детските отделения в МБАЛ-Пазарджик получиха дарения от кампанията Помагаме заедно

31.05.2023

Детските отделения в МБАЛ-Пазарджик получиха дарения от кампанията Помагаме заедноПървите дарения от благотворителната кампания „Помагаме заедно“ получиха двете детски отделения на МБАЛ-Пазарджик, ден преди Деня на детето-1 юни.
В продължение на 1 година в металното сърце, дарено от учениците на Спортното училище в Пазарджик, бяха събирани пластмасови капачки, които бяха предадени на рециклиращата компания „ПМБ Индъстрис“. Със средствата от предадените 560 кг. капачки и допълнителна финансова помощ от болницата, бяха закупени портативен електрически аспиратор, теглилки за бебета и деца и ръстомери.

„Избрахме аспирационна помпа като първо дарение от кампанията, защото това е апарат, с който аспирираме секретите на малките деца от горните дихателни пътища. Този аспиратор ще ни бъде от голяма полза и затова искаме да благодарим на всички, които са се включили в кампанията “Помагаме заедно“ и помогнаха, за да получим това дарение“, заяви началникът на Първо педиатрично отделение д-р Елена Василева, след като получи аспирационната помпа. Тя призова и децата и възрастните, вместо да изхвърлят пластмасовите капачки и да замърсяват природата, да ги събират и предават в металните сърца, за да може да се подпомагат такива благотворителни каузи.

„Радваме се, че тази благотворителна кампания получава подкрепа и вече прави своите първи дарения. Всяка помощ за нас е добре дошла. Децата са бъдещето на България и трябва да се мисли за тях и всеки ден да показваме нашата подкрепа и съпричастност към най-малките. Избрахме неща, които ще са нужни всекидневно в нашата работа. При децата всичко се измерва в килограми, а дозите на лекарствата, които трябва да получават, се определят в зависимост от теглото им.
Затова много сме благодарни, че получихме теглилки за деца и бебета и ръстомери“, каза началникът на Второ педиатрично отделение д-р Валентин Данчев, след получаването на дарението.

„ Кампанията „Помагаме заедно“ е една много хубава инициатива. Събирането на пластмасови капачки в полза на децата е свързано не само с опазване на околната среда, а и с идеята да се покаже как отпадъците може да се използват за полезни неща“, допълни още д-р Данчев.
Благодарим на всички, които до момента подкрепиха кампанията, събирайки пластмасови капачки и пускайки ги в голямото метално сърце на двора на болницата. Надяваме се нашите последователи да се увеличават, за да можем по-скоро да направим следващите дарения за двете детски отделения.
Благодарим Ви от сърце“! Благотворителната кампания “Помагаме заедно“ продължава и ще се радваме, ако повече хора подкрепят нашата мисия.

Източник: https://pa1-media.bg
Снимка: https://pa1-media.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova