Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Шестокласници събраха 1100 лева за връстници, лишени от зрение и слух

17.05.2019

Шестокласници събраха 1100 лева за връстници, лишени от зрение и слух
Шестокласници от Математическа гимназия „Академик Кирил Попов” в Пловдив събраха 1100 лева с благотворителен концерт в помощ на свои връстници, лишени от зрение и слух.

Идеята на децата от 6 „Б” клас е била подкрепена от родителите им, както и от 50 талантливи малки изпълнители. Това съобщи класният ръководител на 6 „Б” клас и учител по български език и литература в гимназията Невена Ичевска.

„Участвахме в национална благотворителна кампания, която се нарича „С добро по Великден”, която има за цел събиране на средства за специализирани помагала за деца, лишени от зрение и слух. Организатор е Националният научен експедиционен клуб ЮНЕСКО”, разказва Ичевска. Тя припомня, че децата от нейния клас не за първи път се включват в благотворителни кампании.

Миналата Коледа малчуганите са събрали 1200 лева в рамките на инициатива за набиране на средства за рехабилитация на онкоболни деца „Коледари с блага вест и здраве” на ННЕК-ЮНЕСКО. „Тогава Децата се отказаха от коледно тържество и парите, които бяха предвидили – по 20 лева, ги дариха за кампанията. Останалите средства ги събрахме от благотворителния базар. Така дарихме 1200 лева за онкоболни деца. Сега, когато отново се разбра, че този клуб има благотворителна инициатива, решихме да не правим отново базари с великденски предмети, а да организираме благотворителен концерт”, обяснява преподавателката.

В рамките на тази благотворителна инициатива и с помощта на родителите, са били направени тениски и бижута с логото на кампанията. Малчуганите са си купили тениски, които ще им останат за спомен, а паричките, които са се увеличили с постъпления от концерта, са вече преведени по банковата сметка на клуба.

В пролетния благотворителен концерт са участвали: ансамбъл "Тракийска младост" при СУ "Л. Каравелов", изпълнители от АРТ ВОЙС ЦЕНТЪР, танцьори от клуб по акробатичен рокендрол "Катерини", детски танцов състав "Етноритъм", спортен клуб "Алекс", деца от Музикалното училище. От магазини „Лекси” е имало подаръци за всеки от участниците.

Източник: https://www.monitor.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova