Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Баба Соня се нуждае от помощ за следоперативния период, който ѝ предстои

07.04.2020

Баба Соня се нуждае от помощ за следоперативния период, който ѝ предстоиНа 2 март след получена тежка фрактура на ставата на лявата тазобедрена кост, 67-годишната Соня Вергилова от Пловдив е приета в университетската болница „Св. Георги“ (в същия град). Оказва се, че ѝ се е счупила бедрената шийка и ѝ предстои платена операция (не се покрива НЗОК) за 1 500 лв. На 6 март ставата й била подменена, но след два дни пак била оперирана заради луксация (разместване) на костта.

След операцията се получила инфекция от приложеното лечение, понеже имала алергичност към някои от лекарствата. Затова на 23 март отново, за 3-и път, възрастната жена била оперирана за почистване на инфектираното място. Но сега предстои 4-та поред операция, без която Соня не може да използва пълноценно крака си. В предстоящата операция следва да се постави препоръчаната антибиотична става, с която лекарите уверяват, че няма да се получават инфекции. Цената й е 3 000 лв., защото не е по Здравната каса. Операцията е насрочена за 7 април, вторник. Добрата новина тук е, че сумата вече е събрана, но след операцията ще са нужни и средства за кръв, антибиотици и лекарства.

Сега Соня е в много тежко състояние, на легло. До нея е съпругът й Боян, който е инвалид и със здравословни проблеми. Помага му близка до семейството им жена, която функционира като болногледачка и организатор на апели и дарители за събиране на сумата за операцията и последващия възстановителен период за Соня. Вече са останали без лични пари, а пенсията на Соня не може да се изтегли, защото не се е намерил нотариус, който да ги посети в дома им и да завери пълномощно на мъжа й, за да я изтегли. Благодарение на дарители в момента семейството има храна, а сумата за операцията е събрана.

Нека подкрепим възрастното семейство за следоперативния период на баба Соня, когато ще са нужни превързочни материали, лекарства, и др. мед. медикаменти. Възрастните хора се нуждаят и от хранителни продукти. Който както може, да помага.

(Недарителска) банкова сметка:
IBAN: BG68 STSA 93000026766986
BIC: STSABGSF
(Титуляр: Боян Вергилов)

Телефон за връзка с болногледачката Верка Николова - 0899559048.

Удостоверителни документи за здравословното състояние на Соня.

Документи от банковата сметка на Боян (мъжът на Соня):
, , , ; .

Източник:
Снимка: Милостив

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova