Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Стартира дарителска кампания за ремонт на помещения в храма Рождество Богородично в Полски Тръмбеш

01.11.2023

Стартира дарителска кампания за ремонт на помещения в храма Рождество Богородично в Полски ТръмбешПървото дарение от 1200 лева бе обявено на 60-ия рожден ден на Георги Чакъров, кмет на общината. На юбилея си той обяви, че е време в града да има неделно училище, и пожела това да се случи в най-скоро време, за което дарява и сумата, която бе събрана от служители на Общината по повод личния му празник.

На 29 септември 2023 г. бе открита и дарителската сметка в клона на Уникредит Булбанк в Полски Тръмбеш на името на църквата „Рождество Богородично”, в Полски Тръмбеш.

„…Първо ще се направи възстановяване на пастирското жилище в двора на храма, до което има прилежащо помещение. След ремонта може да се ползва за неделно училище или за други подобни мероприятия. Повече от 20 г. помещението не е било ползвано за нищо. По дарителската сметка все още няма дарения освен това на г-н Чакъров, но се надявам скоро хората да се включат в кампанията. Владиката дядо Григорий ще трябва да каже как ще се ремонтира, какво ще се прави, колко ще струва и т.н.…”, обясни отец Димитър Костов, енорийски свещеник, който пое храма в Полски Тръмбеш през 2017 г. и се премести в града със семейството си от друга епархия. Той е и председател на църковното настоятелство и трудната мисия за възстановяване на постройките и тяхното използване се пада основно на него. Тепърва специалист трябва да каже дали трябва да се съборят помещенията, или може да бъдат ремонтирани и възстановени. Назад в годините в пастирското жилище е живял свещеникът (пастир) на храма. Сега мисията е да се възстанови сградата и после ще се реши за какво да се ползва освен за неделно училище.

Източник: https://www.borbabg.com

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova