Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Концерт събира средства за новия Енорийски център на столичния храм Рождество Христово

23.03.2022

Концерт събира средства за новия Енорийски център на столичния храм Рождество ХристовоВ навечерието на големия празник Благовещение Богородично църковното настоятелство на храм „Рождество Христово“ в столичния район „Младост“ кани на благотворителен концерт и изложба, които ще се състоят на 24 март от 18:00 ч. в резиденция „Тера“ в кв. „Младост - 1“, ул. „Акад. Андрей Сахаров“ № 56.

Средствата, събрани от събитието, ще отидат за изграждането на нов енорийски център към храма. Центърът съществува от шест години, през които развива различни дейности. Има неделно училище, школа по църковна музика и по иконопис, курсове по катехизис и по новогръцки, уроци по китара, школа по шахмат. Към момента тези дейности се развиват в подземните помещения към храма, където има и параклис „Св. Злата Мъгленска“. Все повече деца и родители от квартала обаче разпознават в храма място за творчески занимания, за общуване между деца и възрастни в дух на християнска обич и взаимно уважение. Затова сегашното пространство се оказва недостатъчно, като желанието на организаторите е с това празнично събитие да поставят началото на широка кампания по набавянето на нужните средства.

Вече има изграден проект за 120 м2 закрита площ, в която ще бъдат разположени две многофункционални зали, магерница, в която да се приготвя храна за социално слаби, и лекарски кабинет.

Програмата на концерта ще включва църковно пеене от школата на известния наш псалт Никола Антонов, оперна музика, изпълнения на арфа и на китара, както и на детски състави. Предвиден е и благотворителен базар с картини на български художници, дарени за каузата.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova