Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Станете част от кампанията Заедно на училищe, като дарите училищни раници и пособия

25.08.2023

Станете част от кампанията Заедно на училищe, като дарите училищни раници и пособияС наближаването на учебната година започва и подготовката на учениците с всичко необходимо за учебния процес. За много семейства обаче осигуряването на нужните пособия за техните деца е изпитание и дори непосилно начинание, а това лишава децата, особено по-малките, от радостта да прекрачат училищния праг с празнично настроение.

За поредна година енорията към столичния храм „Рождество Христово“ в кв. „Младост-3“ организира кампания за събиране на училищни раници и ученически пособия, с които се подпомогат семейства от малки населени места в Северозападна България. Идеята е на деца от енорията, които летуваха със свои връстници от този район в Клисурския манастир.

Приемат се дарения на нови (или много запазени) ученически раници и несесери, тетрадки, моливи и флумастери, химикалки и гумички, боички, пластелин, бутилки за вода, кутии за храна и всичко, нужно за деца от 1. до 4. клас.

През изминалата година бяха събрани и комплектовани с нужните пособия 170 ранички. Спедиторска фирма осигурява доброволен превоз на раниците до населените места. В кампанията са включени ученици от Брегово, Расово, Медковец, Арчар, Дунавци, Ново Село, а от тази година за подкрепа към енорията се обърнаха и от Вършец.

С приоритет в кампанията се ползват и нуждаещи се семейства от кв. „Младост“, който е енория на храм „Рождество Христово“. Ако познавате семейства, които се затрудняват да осигурят на децата си нужните ученически пособия за началото на учебната година, може да се обърнете към организаторите на кампанията, която тази година е под надслов „Заедно на училище“.

„Училището е място, където децата се учат да живеят заедно – да получават знания, но и да се подкрепят взаимно, да общуват приятелски и добронамерено. Нашата кампания, освен подкрепа за семействата, които живеят в по-трудни условия, е и един урок за взаимопомощ, който децата несъмнено ще помнят“.

Раниците и учебните пособия могат да бъдат занесени лично или изпратени до 17 септември в храм „Рождество Христово“ в „Младост-3“, ул. „Филип Аврамов“, 1712 София.

Лице за контакти: Велина Андонова, тел. 0889 011 962.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova