Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Тежко болен самотен баща се нуждае от средства за лечение

10.06.2022

Тежко болен самотен баща се нуждае от средства за лечениеТежко болен самотен баща се нуждае от средства, за да се излекува и живее. Светлозар Дончев страда от болестта на Бюргер и има нужда от трансплантация на стволови клетки. До момента стотици хора с добри сърца дариха средства за 48-годишния мъж. Приятелите на Светлозар благодарят на всички, които са проявили солидарност. Събраните до момента средства обаче не достигат за лечението му в Турция.

Дончев е един от малкото хора с болестта на Бюргер в България и от 2019 г. се бори, за да не бъдат ампутирани краката му. Преди да се разболее, мъжът имал сигурна и постоянна работа, благодарение на която издържал и изхранвал двете си деца, за които се грижи сам. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават.

За съжаление, поддържащата и животоспасяваща терапия на Светлозар не се покрива от НЗОК и той изпада в невъзможност сам ди си купи скъпоструващите медикаменти за своето лечение, както и да закупи храна и дрехи за двете си деца. И точно когато всичко изглежда безнадеждно, приятели на Светльо проявяват милосърдие и солидарност и организират няколко дарителски кампании, чрез които са събрани средства както за лекарства, така и за дрехи и храна на децата му.

„Болката е невероятно силна, но няма да спра да се боря. Благодарен съм на всички хора с добри сърца, които въпреки пандемията и всички негативни последици от нея, проявиха солидарност и даряват средства. Мечтая един ден отново да съм здрав и да се върна към нормалното си ежедневие и работа”, казва Светлозар Дончев.

Тежкото заболяване на Светлозар е нелечимо, въпреки че може да се стопира с медикаменти. Лекарят, който досега го е лекувал, му съобщава, че при най-тежкия сценарий е възможно да се стигне до ампутация на краката. Въпреки мрачните прогнози, Светлозар получава лъч надежда, когато преди време с него се свързва Светослав Кръстев от Бургас, който е със същата диагноза и му съобщава, че е преминал през процедура на инжектиране на стволови клетки в Турция, с което развитието на болестта трайно е стопирано. Инжектирането на стволови клетки е шанс за Светлозар да стопира заболяването и да не му бъдат ампутирани и двата крака. Необходимите средства за двете процедури, заедно с предстоя в болницата, струват 50 000 лв. Сума, която е непосилна за семейството на Светлозар.

От дарителските кампании, които приятелите на Светозар организираха досега са събрани малко над 20 000 лв. Именно затова приятелите му решиха да организират нова кампания, чрез която да бъдат събрани необходимите 30 000 лв. за извършване на инжектирането на стволови клетки.

„Нека в този труден за цялото ни общество момент да бъдем съпричастни и нека всеки да дари колкото може средства, за да помогнем на Светлозар да оздравее", призоваха приятелите на Светльо.

Ако искате да помогнете на Светлозар да пребори болестта, може да преведете средства по следната дарителска сметка:

IBAN: BG15UNCR70001524885293
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Светлозар Николов Дончев

e-mail: don4ev1974@abv.bg

PayPal: Svetlozar Donchev

Телефон за връзка със Светлозар и за дарения на храна и дрехи: 0877717471

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova