Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Деца лазаруваха благотворително в подкрепа на болно момиче от Стара Загора

27.04.2021

Деца лазаруваха благотворително в подкрепа на болно момиче от Стара Загора2773 са живородените деца в област Стара Загора през 2020 г.2773 са живородените деца в област Стара Загора през 2020 г.
Старозагорски младежи организират великденска благотворителна кампания „Дари, за да зарадваш“Старозагорски младежи организират великденска благотворителна кампания „Дари, за да зарадваш“

Възпитаниците на детска градина „Незабравка“ от старозагорското село Хан Аспарухово пресъздадоха обичая лазаруване. С много лъчезарни усмивки, с весели песни и танци те наричаха за здраве и берекет, обикаляйки къщите в селото. Хората ги посрещаха с радост и даряваха, както е според обичая.

Събраните средства ще бъдат дадени за лечението на болната Ромина Нончева от Стара Загора. В центъра на селото бе открит и благотворителен базар, на който се предлагат сувенири изработени от деца, учители и родители. Благородното дело ще продължи и при подготовката за Великден. С помощта на родителите децата ще пекат курабийки и ще боядисват шарени яйца. Те ще се предлагат на жителите на селото. Събраните средства отново ще бъдат дарени за лечението на болното момиченце.

Девегодишната Ромина Нончева, която е ученичка във втори клас в девето основно училище "Веселин Ханчев", се бори с коварната болест левкемия. Заболяването изисква терапия със скъпоструващо лекарство на стойност 6600 лева на месец. Родителите на децата от класа на Ромина вече са се организирали и събират средства в помощ на нея и майка й. Провеждат се и благотворителни базари. Само за дни в безпрецедентна акция бяха събрани необходимите 80 банки кръв за детето, което е настанено в Университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив. Хора от цялата страна дариха кръв за момиченцето.

Спортните клубове в Стара Загора също се обединиха в подкрепа на каузата. Те проведоха благотворителна тренировка за събиране на средства за лечението на детето.

Таксиметрови шофьори също се включиха, работиха безвъзмездно и дариха средствата за оздравяването на Ромина.

Източник: http://www.starozagorci.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova