Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

ТУ-Варна обяви четири специалности без семестриални такси

20.02.2023

ТУ-Варна обяви четири специалности без семестриални таксиНовоприети студенти за учебната 2023/2024 година в четири специалности в Технически университет - Варна няма да заплащат семестриални такси за целия курс на обучението си, съобщиха за Moreto.net от учебното заведение.

Четирите специалности са „Електроенергетика“, „Електроснабдяване и електрообзавеждане“, „Топлотехника и инвестиционно проектиране“ и „Корабостроене и морска техника", уточниха от университета.

Специалността "Топлотехника и инвестиционно проектиране" е комбинация от топлотехника, компютърно инженерство и инженерно проектиране на топлотехнически системи. Акредитирана е от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП) за обучение по регулираната професия "Инженер в инвестиционното проектиране". Осигурява реализация в широк спектър от професии, свързани с енергийната ефективност и проектиране.

Специалността „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ е свързана с подготовката на квалифицирани ръководни, проектантски и изпълнителски кадри както в областта на разпределението и потреблението на електрическа енергия, така и в електрообзавеждането на производствени предприятия и фирми. Студентите, завършили специалността, получават диплома за ОКС „Бакалавър” с професионална квалификация „Електроинженер”.

Специалността „Електроенергетика“ е акредитирана за България единствено в Технически университет – Варна. Студентите, завършили специалност „Електроенергетика“ получават диплома за образователно - квалификационна степен „бакалавър“ с професионална квалификация „Електроинженер“ и намират реализация във фирми за производство, пренос и разпределение на електрическа енергия, както и като технически ръководители в електромонтажни и строителни фирми.

Специалността "Корабостроене и морска техника" е единствена за Р България и държавата поема семестриалните такси за обучение на студентите, както за степен „бакалавър“, така и за квалификационна степен „магистър“. Университетът има изградени традиционни връзки с Българската национална асоциация по корабостроене и кораборемонт (БНАКК), която обединява фирмите и предприятията - потребители на кадри в тази област. Това гарантира практическото обучение, заплащането на стипендии и гарантираната работа на завършилите специалността. За работещите, които желаят да повишат своята квалификация и получат степен “бакалавър” или степен „магистър“, има възможност за провеждане на учебни занятия по гъвкав график.

Всички специалности, по които се обучават студентите са с нови учебни планове и програми, които съответстват на предизвикателствата на съвременния свят и осигуряват подготвени специалисти за настоящия и бъдещия бизнес. За студентите е осигурена мобилност по програма ЕРАЗЪМ+ и възможности за частично обучение в други европейски и световни университети.

Източник: https://www.moreto.net

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova