Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Над 100 души дариха кръв за пострадалия Петър от

21.09.2020

Над 100 души дариха кръв за пострадалия Петър от Над 100 души са дарили кръв и са помогнали за възстановяването на Петър Дулев, съобщи съпругата му Галина във Фейсбук.

53-годишният мъж, който получи тежки изгаряния, след като Мерцедесът, управляван от неправоспособния Стефан Дебелия, се вряза в малкото му магазинче за храна във варенския квартал и той бе залят от фритюрниците с гореща мазнина. Пораженията бяха по 35% от тялото му и в момента той е на лечение в специализираната клиниката за термични травми към Военноморска болница във Варна. Добрата новина е, че животът му евън от опасност.

Другата добра новина е, че няколко дни след инцидента, вече е събрано необходимото количество кръв за лечението му, съобщи Галина Дулева. В първите 20 дни от лечението Петър се нуждаеше всекидневно от 5 кръводарителя. Необходимото количество кръв вече е дарено, което означава, че над 100 души са откликнали на молбата на жената и техните близки за помощ.

„Здравейте, пиша ви пак във връзка със съпруга ми Петър Иванов Дулев. Искам да благодаря на всички хора, които ни помогнаха в този труден момент. Събра се нужния брой кръводарители. На този етап не е не необходимо повече. В по късен етап, ако се наложи да се прави пластика, тогава може би ще трябва отново да се помага.

Искам пак да благодаря на всички добри хора, които ни помогнаха. Много моля, споделете поста да стигне до повече хора“, написа в социалната мрежа Галина.

Източник: https://www.monitor.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova