Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

В СУ Гео Милев събраха над 21 000 лв. за болен ученик

12.04.2022

В СУ Гео Милев събраха над 21 000 лв. за болен ученик21 621 лв. е сумата, която ученици, родители и учители от СУ “Гео Милев“ във Варна събраха за лечението на слънчевото дете Никола Манев - ученик от трети клас в училището.

Средствата са осигурени за по-малко от десет дни по време на пролетен благотворителен базар под наслов „Подари усмивка! Бъди причина някой да повярва в доброто!“, организиран от ученическия парламент, училищното настоятелство, ръководството на училището и учителския екип. Това не е първата благотворителна акция в училището, но определено сумата е една от най-големите събирани досега.

Подготовката на базара започна с изработването на картички, сувенири, мартеници и различни предмети свързани с празниците 1 март и 8 март, направени от ученици, родители и учители и предоставени на организаторите. Зад щандовете застанаха ученици, които разпределиха своето време между учебните часове и участието в базара. На специално табло те всеки ден отбелязваха събраните средства. Базарът се проведе от 23 февруари до 2 март 2022 г.

Днес директорът на училището Албена Павлова официално обяви събраната сума и благодари на всички от голямото семейство на СУ „Гео Милев“, които с труд, творчество, време и средства показаха човечност и доброта и сътвориха чудото „Подари усмивка“.

В тези нелеки времена тя припомни думите на Йовковия герой Сали Яшар: „ с мъки, с нещастия е пълен тоя свят, но все пак има нещо, което е хубаво, което стои над всичко друго — любовта между хората”.

Източник: https://www.chernomore.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova