Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Доброволци събират дрехи за 12-годишно дете, което износва тези на баща си

18.02.2021

Доброволци събират дрехи за 12-годишно дете, което износва тези на баща сиНеобходими са якета, блузки, панталони, анцузи и обувки

С КАУЗАТА ДА ОСИГУРЯТ ТОПЛИ ДРЕХИ ЗА ЗИМАТА НА ДЕТЕ, ОТГЛЕЖДАНО В СОЦИАЛНО СЛАБО СЕМЕЙСТВО, СА СЕ ЗАЕЛИ БЛАГОДЕТЕЛИТЕ от инициативата за свободен пазар „Килеръ“ във Велико Търново. Момчето е на 12 години и за него се грижи само татко му. Родителят няма възможност да отдели пари от скромния си бюджет, за да купи на детето необходимите пуловери, панталони, обувки, яке и т.н., с които да облече малчугана. Единствената опция пред него е да сподели наличното в своя гардероб с петокласника.

„Ние си партнираме със социалните служби и много неправителствени организации. С нас се свързаха доброволци от една организация с молба да помогнем. Случаят на това дете ни потресе и нямаше как да останем безразлични към ситуацията. Детето е осиновено, за него се грижи само баща му и живеят в голяма бедност“, разказа Маргарита Симеонова, участничка в благотворителната инициатива.

По думите й в момента в склада на „Килеръ“ не разполагат с подходящи дрехи за детето и се надяват, когато в понеделник отворят врати, да се появят дарители. Мястото се намира на улица „Симеон Велики“ 5, втори етаж, и ще функционира от 17:00 до 19:00 часа.

„Момчето е с височина 150 см и носи 39-и номер обувки. Всичко, което хората решат да предоставят, ще е от полза. То има нужда от якета, блузи, анцузи, грейки и т.н. Приемаме и летни дрехи, за да подсигурим детето с дрехи за топлото време отсега, а не отново да се организират акции“, уточни благодетелката.

Маргарита сподели, че вече има и хора, които са проявили интерес към каузата. Жена от София обещала да изпрати облекла за петокласника.

Хубавото на инициативата е, че нищо не се губи и в случай че се съберат повече дрехи, могат да бъдат раздадени на други нуждаещи се деца.

Симеонова припомни, че периодично екипът на „Килеръ“ прави мобилни акции, при които използват личен автомобил, натоварен с дрехи и други вещи, за да отидат на място при хора с ниски доходи. Добротворчеството им вдъхновило хора от морската ни столица, направили идентична кампания и във Варна.

ОРГАНИЗАЦИЯТА АПЕЛИРА И ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА НЕНУЖНИ PVC ТРЪБИ ИЛИ УЛУЦИ, които да използва за направата на хранилки за бездомни животни. Единственото условие е артикулите да не са ръждясали.

„Идеята ни е да монтираме хранилки във всички квартали и да има отговорник за всяка. Той ще следи за зареждане с храна и за вандалски набези. Искаме да са в райони, в които има видеонаблюдение, за да предотвратим възможността недоброжелатели да сложат отрова“, обясни Маргарита. Тя допълни, че първата хранилка ще е за катерички и птици в парк „Колю Фичето“.
„Килеръ“ се реализира в рамките на проекта „Герои на планетата 2“.

Източник: https://www.borbabg.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova