Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

150 души премериха безплатно кръвното си налягане във Велико Търново

17.05.2022

150 души премериха безплатно кръвното си налягане във Велико ТърновоОГРОМЕН ИНТЕРЕС ПРЕДИЗВИКА АКЦИЯТА НА СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ПО КАРДИОЛОГИЯ В ОБЛАСТНИЯ ГРАД ПО ПОВОД ДЕНЯ ЗА БОРБА С ХИПЕРТОНИЯТА – 17 МАЙ. От 11:00 до 13:00 часа 150 души преминаха през обособения мобилен пункт на клиниката пред сградата на Съдебната палата. В оценяване на сърдечносъдовия риск и мерене на кръвното налягане бяха ангажирани младите кадри в лечебното заведение, които даваха ценни наставления на всички, дошли да проверят кардиологичното си здраве.

Пред „Борба“ лекарите коментираха, че огромна част от пациентите в инициативата са с високо кръвно налягане и се нуждаят от корекция на терапията. Обобщиха, че посещението при специалист по сърдечносъдови болести не трябва да става след някакъв конкретен симптом или влошаване на състоянието, а превантивно. Причината за това е, че част от хората изобщо не подозират, че страдат от кардиологично заболяване и не взимат мерки. Тези пък, които са диагностицирани, подценяват обострянето на болестите.

Медиците информираха всички преминали през мобилния пункт, че рискът от инфаркт може да бъде изчислен с голяма точност чрез специални изследвания в клиниката.

„Контролът върху установените кардиологични заболявания, водещи до сърдечен удар, понижава риска от усложнения и фатален край. След като вече има поставена диагноза, са нужни комплекс от мерки: промяна в начина на живот – хранителен режим, спиране на цигарите и алкохола, повече спорт и т.н., медикаментозно лечение и реваскулация – възстановяване на нормалния поток на кръвта в засегнатите артерии на сърцето“, обясниха специалистите.

Младите лекари разясниха на пациентите и как да разпознаят симптомите на инфаркта. Посочиха, че стартирането на терапия до час от началото на болката в областта на гърдите дава всички шансове на човек за пълноценно възстановяване.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova