Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Доброволци заведоха на екскурзия хора от старческия дом във Велико Търново

27.07.2021

Доброволци заведоха на екскурзия хора от старческия дом във Велико ТърновоПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ФОНДАЦИЯ „ДЯКОНИЯ И МИСИЯ“ ОРГАНИЗИРАХА ПОКЛОННИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ на 16 от живущите в дома за стари хора „Венета Ботева“ във Велико Търново. Крайната точка на екскурзията бе Каранвърбовския манастир „Св. вмчца Марина“. Групата посети обителта броени дни след храмовия й празник, а след това направи разходка до Русе.

„С молитва в храма благодарихме за възможността отново да сме заедно. След почти година и половина прекъсване посетихме манастира, известен с аязмото и чудесните изцеления, които се случват на това благодатно място. Поклонихме се на частицата от мощите на св. великомъченица Марина, а под сенките в манастирския двор възрастните хора разговаряха с архимандрит Филарет и получиха за благословение и спомен от посещението икони на Господ Иисус Христос и св. Богородица. Разходката завърши с съзерцаване на гледка към река Дунав“, споделят доброволците.

Представители на фондацията преди пандемията посещаваха всяка седмица дома за възрастни във Велико Търново. Срещите им бяха посветени на Православната вяра, но по време на беседите обсъждаха и всевъзможни други теми. От тези срещи се зародиха истински приятелства. Но поради коронавируса и наложената карантина доброволците бяха лишени от възможността за лични срещи с хората от институцията, но продължиха да им повдигат духа и настроението с телефонни разговори. Те инициираха кампанията „Обади ми се, ще преминем заедно през това“, за да продължат да помагат на своите възрастни приятели. Срещите бяха възстановени едва през юли. Тогава от фондацията успяха да увлекат в акцията и учениците от 11А клас на ПГТ „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova