Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

С концерт и благотворителна изложба дариха надежда на деца

07.06.2023

С концерт и благотворителна изложба дариха надежда на децаС благотворителна изложба и концерт под мотото „Да дарим надежда на децата“, приключиха дейностите по проект „Нотна палитра“, реализиран от Сдружение „Елита“. В продължение на девет месеца над 140 деца и младежи на възраст от 5 до 30 години бяха обхванати в обучителните курсове по рисуване и пеене. В инициативата се включиха малчугани от група „Детство мое“ в Детска градина „Соня“, ученици от дузина училища във Велико Търново, както и възпитаници на Центъра за деца със специални образователни потребности в село Ново село и на Училище по изкуства и занаяти “Димитър Екимов”. Всички те получиха сертификати и много подаръци по време на третата благотворителна изложба и концерт в читалище „Надежда- 1896“. Специални гости на събитието бяха художникът Сашо Филев, който подари своя творба на една от малките художнички, Росица Димитрова – директор Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново, Отец Славчо и Анимари Димитрова – управител на Училище по изкуства и занаяти “Димитър Екимов”. В заключителния концерт на вокалните изпълнители- участници в проекта “Нотна палитра”, се включиха изпълнителите от вокална школа “Елита”, заедно с вокалния педагог Петя Василева. Популярни хитове на български и английски език, изпълнения на пиано на две, четири и шест ръце събраха аплодисментите на публиката. В концерта участваха солисти, дуети, вокални групи…

Както на предишните две благотворителни изложби, така и сега произведенията на малките художници не останаха дълго на рафтовете, а събраните общо 1600 лева са дарени ЦСОП в Ново село и Комплекс „Кризисен център за лица ТЪРНОВГРАД“.

„Заключителните концерт и благотворителна изложба отново се превърнаха в истински празник за всички деца и младежи. Благодарим на Национален фонд „Култура“ за оказаната финансова подкрепа на проект „Нотна палитра“. На практика работихме с два пъти повече деца и младежи от планираните общо 60 в три групи и сме горди с постигнатото. С Дария Василева- педагог по изобразително изкуство, се постарахме да разкрием творческия потенциал на децата, да им вдъхнем любов към изкуството, да развием въображението им… “, коментира вокалният педагог Петя Василева.

Проектът „Нотна палитра“ бе финансиран по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“ към Национален фонд „Култура“.

Източник: https://www.borbabg.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova