Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Деца от социални услуги във В. Търново зарадваха възрастните хора за празника им

01.10.2021

Деца от социални услуги във В. Търново зарадваха възрастните хора за празника имДеца и младежи от девет социални услуги във Велико Търново и общината зарадваха възрастните хора в старопрестолния град по случай празника им. Те изработиха над 200 празнични картички с уникални послания по повод Международния ден на възрастните хора – 1 октомври. Инициативата бе на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“.

Творбите на децата зарадваха хората, които посещават клубовете на пенсионера и инвалида в старопрестолния град и Дневния център за стари хора в кв. Бузлуджа. За възрастните хора в населените места от общината също имаше подаръци – сувенири и картички с оригинални послания, подготвени от малчуганите от центровете за работа с деца и младежи.

Жест имаше и към живеещите в Дома за стари хора „Венета Ботева“ – празничните сувенири за тях бяха подготвени от малките възпитаници деца в Детска градина „Слънчев дом.

В навечерието на Международния ден на възрастните хора посетителите на Клуба на пенсионера и инвалида в Арбанаси, съвместно с Народно читалище „Иларион Драгостинов 1897“ почетоха Патриарха на българската литература Иван Вазов. Председателят на клуба Гинка Стефанова, заедно дългогодишния учител по български език и литература Елка Мянова представиха кратка история за творчеството и живота Вазов. Гост на поетичния рецитал и прочит на известните Вазови произведения бе и Росица Димитрова – директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“. Тя изказа своята голяма благодарност и признателност за достойния пример, който жителите на Арбанаси дават с опазването на ценностите и традициите, предавани от тях на техните деца и внуци. Поздрав към всички отправи и кметът на Арбанаси Тошо Кръстев.

Специална изненада за деня на възрастните хора направиха децата от Център за работа с деца и младежи в Арбанаси. Те подариха на присъстващите красив папирус със свои авторски стихотворения на тема „Баба и Дядо“.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova