Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Преди празника с доброволен труд деца и възрастни освежиха църквата в Леденик

05.05.2023

Преди празника с доброволен труд деца и възрастни освежиха църквата в ЛеденикДечица и десетина възрастни – членове на сдружението „Европейско развитие на село Леденик“ и техни съмишленици, се потрудиха здраво за достойно посрещане на Гергьовден. Олющената и не виждала боя от години арка на храма „Св. Георги“ в селото придоби приветлив вид, след като бе почистена и боядисана. Досегашните инициативи на сдружението бяха извършвани със собствени средства на съдружниците, но в случая се включиха и леденичани.

„Боядисването на арката на храма е първата инициатива, за която ползвахме дарения от хората от селото ни, като със събраните пари закупихме материалите и сме много щастливи, че имаме възможността заедно да извършим нещо толкова прекрасно за Божия храм. Удовлетворението е незаменимо! Всички се радваме от свършената работа и вярваме, че Бог ще благослови делата ни занапред и всички добри каузи, на които сме се посветили в сдружението ни. Благодарим за съпричастността на хората! В работата ни помогнаха и няколко прекрасни деца, които не за пръв път участват в наши инициативи!“, сподели председателката на сдружението Веселина Бастиянова.

Създадено сравнително отскоро, сдружението „Европейско развитие на Леденик“ набира скорост и съмишленици и има планове за още много добри инициативи в полза на всички в селото. Сред тях са видеонаблюдение в Леденик, спортна площадка и др.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova