Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Ресторант осигурява безплатен бал на двама абитуриенти в нужда

15.03.2022

Ресторант осигурява безплатен бал на двама абитуриенти в нуждаРЕСТОРАНТ „ВЕНЕЦИЯ“ В ПАВЛИКЕНИ ЩЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА ДВАМА АБИТУРИЕНТИ, ЧИИТО СЕМЕЙСТВА ИМАТ ФИНАНСОВИ ЗАТРУДНЕНИЯ, ДА ОТПРАЗНУВАТ БЕЗПЛАТНО БАЛА СИ. Всички разходи по тържеството по повод завършване на училище ще се поемат от собствениците на заведението, които решават да протегнат ръка на младежи в нужда. Шефовете на обекта вече са се спрели на един от зрелостниците, които ще подкрепят. Вярват, че чрез страниците на „Борба“ инициативата им ще достигне до повече хора и така ще успеят да вземат справедливо решение кой да е вторият дванадесетокласник в акцията.

Въпреки сътресенията в бранша, породени от противоепидемичните ограничения, собствениците на ресторанта решили да помогнат за това двама абитуриенти да отбележат както си му е редът своя празник за дипломирането. Не е уточнен максимален брой на гостите, които младежите могат да поканят.

„Съпричастни сме с неволите и затрудненията на хората. Наясно сме, че един бал коства на родителите много сериозна сума, а в тази тежка икономическа криза все повече семейства не могат да си позволят тържество за абитуриентите. Затова ни хрумна да осигурим всичко необходимо за събитието – празнична вечеря, украса, музикална програма, DJ и т.н.“, сподели Диана Тонева, която е съдружник в ресторанта.

Разказа, че успяла да увлече в каузата и други хора. Жената, която се грижи за аранжировката на заведението, ще направи украсата безплатно, сервитьорите се отказали от хонорар и диджеят пожелал да забавлява гостите безвъзмездно.

„Павликени е малък град и тук почти всички се познаваме. В този ред на мисли, няма как да има злоупотреба с идеята ни. Обърнахме се за съдействие към кмета на общината инж. Емануил Манолов, който от своя страна информира за каузата ни градоначалника на Бяла черква – Албена Тодорова. Чрез нея стигнахме до първия абитуриент, когото ще подкрепим“, заяви Тонева.

Момчето е син на жена, станала донор след мозъчна смърт в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ през есента на 2021 г. С органите й бяха спасени трима румънци, тъй като тогава не бе открита съвместимост с реципиенти от България.

„Избрахме това момче, защото се възхищаваме на силата на близките да вземат хуманното решение за донорство. Първоначално мислехме да поемем само неговия бал, но семейството разказа, че ще присъстват малко гости, затова решихме да поемем разноските и за още едно тържество на зрелостник“, сподели съдружничката.

Предложения за втория абитуриент могат да се направят на място в заведението, във Фейсбук страницата „Ресторант Венеция“ и на телефон 0885 919 463.

В обекта миналата година отпразнували 11 бала и имат опит в организирането на такива събития.

Източник: https://www.borbabg.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova