Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Видинчанка помогна на семейство от Монтанско

08.09.2023

Видинчанка помогна на семейство от МонтанскоПреди дни Весела от Видин, която по професия е маникюрист, се включи в кампанията в подкрепа на нуждаещо се семейство от Монтанско. Тя дари за каузата средствата, които получи от разкрасителни процедури миналата неделя. Извън графика ѝ, в салона ѝ пристигат хора, които безвъзмездно даряват кой каквото има - пари, ваучери за храна, дрехи. Така събира сумата от 845 лева, обясни за Радио ВИДИН Весела:

"Беше много добре. Бях си починала и с много голямо желание отидох на работа. Графикът ми беше запълнен, денят мина много леко. Повечето от клиентите ми оставиха доста повече пари от цената, която е за маникюра. Бързо мина, събрахме паричките. И в понеделник имаше хора, които ми оставиха пари. Понеделник следобяда отидохме след работа и напазарувахме на децата и вече във вторник в 19:00 часа тръгнахме за Монтана, за селото, в което живеят, срещнахме се с тях и беше много приятно. Много се зарадваха" - разказва маникюристката и обясни, че средствата, които са успели да съберат, са 745 лева под формата на пари и 100 лева купони за храна.

Весела признава, че зарядът, който усеща при срещата си с децата е неописуем. Разказва още, че посещението е било голяма изненада.

"Не очакваха някой да се появи в 20:00 часа. Ние избрахме да отидем във вторник, тъй като аз преди това се бях чула с асоциацията, която събираше парички за тях и те обясниха, че във вторник ще стартират строителни дейности по дома им. И наистина, имаше майстори в 8 часа вечерта и работеха. И така. Добре беше - зарадваха се много. Не очакваха."

Весела се надява нейните усилия и тези на видинчаните, включили се в кампанията, по един или друг начин да се оценят. Тя допълни, че освен парите, с които са закупени вещи от първа необходимост за децата, са събрани и дрехи, които също са предадени на семейството.

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova