Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Подкрепа за Илиян – нека помогнем на едно 8-годишно момче да подобри своя живот

15.02.2024

Подкрепа за Илиян – нека помогнем на едно 8-годишно момче да подобри своя животЛилия Петрова е майка на 8-годишния Илиян и се грижи за него, подкрепяна от своята майка Снежа. Двете жени се обръщат за подкрепа в името на детето, което страда от генерализирано разстройство на развитието. От болница Parks в Нови Сад, Сърбия, кодето се прилага иновативна регенеративна терапия със стволови клетки, дават надежди за подобрение. Любящите майка и баба се обръщат към всички, които биха могли да помогнат за провеждането на терапията (на стойност близо 42 000 лв.), която надхвърля финансовите възможности на семейството. Нека да помогнем!

Илиян е роден през 2015 г., днес е на 8 г. и през месец юли ще отпразнува своя девети рожден ден. За съжаление, още докато е в майчината утроба животът му започва с изпитания – бременността протича нелеко и в крайна сметка момченцето се ражда недоносено и с ниско тегло – 1.915 гр. Впоследствие изпитанията продължават. В определен момент родителите забелязват, че детето изостава в своето двигателно развитие, а подир това се забелязват и други затруднения, които съпътстват растежа. В крайна сметка детето е диагностицирано с генерализирано разстройство на развитието. То прохожда по-късно и проговоря, но произнася само отделни думи. Трудно задържа вниманието си и е зависим от своите родители по отношение на хранене, самообслужване и хигиена. Но обкръжен от любовта на майка му Лилия и баба му по майчина линия – Снежа, Илиян посещава ерготерапевт, логопед и детска градина със статут на дете със специално образователни потребности, а понастоящем, придружаван от мама Лили, той ходи и на училище. Резултатите от полаганите усилия обаче не са задоволителни. Първоначално момчето е диагностицирано с ТЕЛК при 85% степен на увреждане, която по-късно е повишена на 100%.

Майката на Илиян и баба му обаче получават надежда за подобрение от болница „Parks, Нови Сад, Сърбия. Медицинският екип на лечебното заведение постига успехи в регенеративната медицина и прилага успешно BMAC THERAPY (концентриран костен мозък със стволови клетки) при деца с проблеми от аутистичния спектър. Лечебната терапия се провежда в три сесии с промеждутък между тях. Цялото лечение продължава 120 дни. Всяка терапия се предхожда от изследвания (приложени тук) и консултации. Илиян е във фаза за определяне на дата за началото на терапията, която се очаква да бъде насрочена в началото на месец март. Свързаните с това с това документи ще бъдат публикуване след оформянето им. Всяка от трите сесии струва по 7150 евро (общо 21 450 евро или 41 953 лв.), а отделно трябва да се предвидят разходи по пътуване, престой и всякакви странични нужди.

За съжаление, необходимата сума е непосилна за семейството. Днес Лилия е разведена и се грижи сама за детето, подкрепяна от своята майка, която работи в една от енориите на Българската православна църква като продавач на свещи и клисар. Поради това кампанията започва преди определянето на дата за начало на терапията, за да има повече време за събиране на средствата.

Двете жени се обръщат към всички, които биха искали да помогнат за провеждането на терапията, която дава на възможност за подобрение на детето.

BG50UBBS80021005792940 – на името на Лилия Георгиева Петрова
Основание: Помощ за Илиян Първанов Петков

Фейсбук страница с благотворителна кампания в подкрепа на Илиян

Източник: https://nasledstvobg.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova